bec grad ulica

Broj noćenja u Beču u julu porastao za 11,2 odsto

U julu mesecu ove godine u Beču je zabeležen pravi porast broja noćenja u odnosu na isti mesec prošle godine. Sa 1.423.000 noćenja premašen je prošlogodišnji broj za 11,2 odsto. Od januara do jula zabeleženo je 7.755.000 noćenja, što je za 6,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Povezana vest:  Dioralop izložba na Belgrade Fashion Weeku

Enormni porast turista u julu zabeležen je iz arapskih zemalja. Priliv posetilaca Beča iz Saudijske Arabije povećan je za 217 odsto, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za 183 odsto, a iz ostalih arapskih zemalja plus iznosi 195 odsto.
Arapske zemlje su ovim brojevima ubedljivo bacile u senku ostala tržište poput Nemačke, SAD-a, Španije i Kine kod kojih je u julu ove godine zabeležen dvocifreni porast broja noćenja u odnosu na prethodnu godinu. Kod gostiju iz Austrije i Japana zabeležen je blagi pad, dok Rusija i dalje beleži veći pad. Značajan porast je zabeležen i kod gostiju iz Južne Koreje (+28 odsto), Izraela (+38 odsto), Brazila (+45 odsto), Tajvana (+56 odsto) i Indije (+33 odsto).

Povezana vest:  Ukradena Degoova slika vredna 30 miliona evra

Hotelijeri u austrijskoj prestonici su u periodu od januara do juna ostvarili neto promet u iznosu od oko 318,4 miliona evra, što je za 12,8 odsto više od prošlogodišnjeg prometa.

PHOTO: Kolmarkt © Verena Brkić