Tomislav Sivic fss 14082015 002 Milos Rafailovic

Sivić saopštio spisak: Novi početak, ciljevi stari

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić saopštio je danas spisak igrača za prvu utakmicu novog ciklusa kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2017. godine, među kojima dominiraju igrači, koji su na Svetskom prvenstvu za omladince osvojili titulu prvaka.
Šampionsku generaciju sa Novog Zelanda predvode Nemanja Maksimović, Saša Zđelar, Sergej MIlinković-Savić, Nemanja Antonov, Srđan Babić, Vukašin Jovanović, Radovan Pankov, Miloš Veljković i Marko Grujić.
Na spisku novog selektora Sivića nalaze se:
Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta)
Odbrana: Petar Golubović (Piza), Milan Gajic (Bordo), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Real Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Radovan Pankov (Vojvodina), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers)
Sredina terena: Saša Zđelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan), Danilo Pantic (Vitese), Luka Stojanović (Apolon), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Andrija Luković (PVS Ajndhoven)
Napadaci: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Uroš Đurđević (Palermo), Aleksandar Čavrić (Genk), Fejsal Mulić (Minhen 1860).
-Mnogi igrači iz ekipe koja je osvojila prvo mesto u Litvaniji pre dve godine trenutno malo igraju. Naš zadatak je da ih vratimo u reprezentaciju, jer su to svojim igrama u omladinskoj ekipi zaslužili. Moramo verovati u njih, jer su to pokazali na međunarodnoj sceni – rekao je Sivić na konferenciji za medije.
Srbija se takmici u drugoj kvalifikacionoj grupi zajedno sa Italijom, Slovenijom, Republikom Irskom, Litvanijom i Andorom.
Prvi meč u kvalifikacijama odigraća 8. septembra od 18.30 u Gornjem Milanovcu protiv Litvanije.
-Pred nama je ozbiljan i dug put do Poljske. Na tom putu prvi korak će nam biti susret sa Litvanijom. To je ozbiljan rival, koji ima izrazite atletske karakteristike. S druge strane, mi imamo kratak period za pripreme, jer smo okupili novu generaciju. Naša želja je da protiv Litvanije osvojimo tri boda i uspešno započnemo novi ciklus kvalifikacija – dodao je Sivić. 
Najveće nepoznanica na spisku je visoki (203) napadač nemačkog drugligaša Minhena 1860 Fejsal Mulić, koji je rođen u Novom Pazaru.
-Golubović, Luka Stojanović i Pantić su bili deo nacionalnog tima. Sada je red da ih ponovo proverimo i vidimo da li mogu da odgovore obavezama. Nismo zaboravili ni Aleksandra Pavlovskog. Ali, i mnogi drugi igrači su pod našim okom. Prve tri, četiri utakmice moramo da snimimo stanje igrača, a potom da napravimo najbolji tim – objasnio je Sivic. 
Naredno prvenstvo Evrope održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj.
Plasman na EP izboriće pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu.

Povezana vest:  Zagorčić: Žao mi je što Borac napušta Super ligu