Komora za letenje bec

Nova atrakcija u Beču – komora za letenje

U bečkom Prateru nedavno je otvorena nova atrakcija za posetioce: vazdušni kanal u kojem će posetioci imati priliku da dožive osećaj letenja kao skokom sa padobranom.

„Wind-O-Bona“ je kapsula visoka 15 metara i prečnika četiri metra u kojoj vazduh struji brzinom i do 280 kilometara na čas. Posetioci mogu u zatvorenom prostoru da dožive osećaj letenja kroz vazduh bez obzira na to da li su početnici ili profesionalni letači padobranom. Ideja za ovu vrstu zabave u austrijskoj prestonici nastala je pre tri godine a nedavno je obavljen probni let.

Povezana vest:  GSK VOLONTERI U PROMOCIJI ZDRAVOG ŽIVOTA I SPORTSKOG DUHA U DEČIJEM SELU “DR MILORAD PALVOVIĆ” U SREMSKOJ KAMENICI

Ovaj vertikalni vazdušni kanal sa svojim dimenzijama spada među najveće komore za letenje na svetu. Projektovan je tako da u njemu istovremeno može uživati najviše osam letača, a jedini uslov je da su učesnici stariji od osam godina. Pre samog letenja posetioci prolaze kroz kratku obuku o letećim pozama, visokom i niskom letenju, okretanju za 360 stepeni, razumevanju znakova i pravilima letenja.

Povezana vest:  Pjer Karden: Uspeh zavisi od volje

Cena ove avanture je 49 evra uključujući obuku i opremu u koju spadaju zaštitne naočare, šlem i odelo. Prvi koraci se prelaze zajedno sa instruktorom nakon čega mnogi mogu samostalno da lete i da izvode jednostavne okrete.

PHOTO: www.windobona.at