Udruzenje Makedonaca Vardar

Ekipa „Udruženje Makedonaca Vardar“ pravi najbolji ajvar u Nišu

Ekipa „Udruženje Makedonaca Vardar“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja manifestacije „Izađi mi na teglu“ u Nišu. Karavan koji će obići 15 gradova širom Srbije, dobio je još jednog finalistu koji će ukrstiti varjače sa ostalim ajvar – majstorima u velikom finalu u Novom Sadu.
„Nema dobrog ajvara bez dobre paprike i bez dobrog domaćina. Mi smo naš ajvar pripremili po starinskom receptu, onako kako su naše mame i bake pravile. Nema tu mnogo tajni! Uz druženje i dobru organizaciju posla bilo je lako napraviti dobar ajvar. Velika pomoć bile su nam i jedine ženske ruke u ekipi čije je „mešanje“ doprinelo pobedi“ – kaže kapiten ekipe, Blagoje Ilijevski.
U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojio je daleko najsimpatičniji tim „Uz rakijicu“, dok je treće mesto pripalo ekipi „Zlatne Grašice“.
„Danas smo u Nišu bili svedoci velike popularnosti karavana „Izađi mi na teglu“. Divni kreativni, nasmejani učesnici, od prvog trenutka odlučni da pobede, bili su vrlo aktivni i ljubopitljivi, a što je najvažnije gradom se sa prvim mirisom paprike širio i onaj zarazni zdrav takmičarski duh na koji smo davno zaboravili“ istakla je organizatorka manifestacije, Ljiljana Vukotić.
Karavan „Izađi mi na teglu“ nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će još 10 gradova.
Za odabir pobednika bio je zadužen tročlani stručni žiri u sastavu: Dragica Jovanović – šef kuhinje restorana „Mehana“, Dragan Stojanović – popularni televizijski voditelj i Suzana Stefanović – profesorka u ugostiteljsko-turističkoj školi.
Pobednik je osvojio posuđe Metalac Gornji Milanovac, drugoplasirana ekipa osvojila je „Alfaplam“ mini šporet, dok je za treću nagradu dodeljen mali kućni uređaj i Sentela poklon pakete „Žitoprometa Senta“.
Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji se nastavlja!

Povezana vest:  Princ Alber se ženi sledećeg leta