prajd 2015

Beograd miran, Prajd zainteresovao i turiste

U centru Beograda, uz pojačane policijske snage zbog Parade ponosa, sve je mirno, a dešavanja u vezi Prajda zainteresovala su i brojne strane turiste.
Uz veću grupu Japanaca, koji su sa interesovanjem fotografisali policijski kordon na Terazijama, bilo je i nekoliko turista iz Poljske i Engleske, koji su se pojedinačno interesovali o čemu se radi.
Posebno znatiželjni bili su i turisti iz Japana, koji su na Trgu Republike pitali policajce šta se dešava, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.
Na Terazijama, gde u prostor iza metalne ograde dolaze učesnici Parade ponosa, stiglo je i nekoliko transrodnih osoba, koje su kao i ostali učesnici oko ruke dobili trake sa oznakama Prajda.
Policija je na Terazijama neposredno uz Palatu Albanija preventivno pojačala snage, pa je tu dodatno raspoređeno 30-ak pripadnika Žandarmerije.
Na toj lokaciji se od ranije nalaze tri oklopna vozila Žandarmerije, a po centralnim gradskim ulicama, uključujući i Knez Mihailovu, raspoređeno je mnogo policije.
Novinari javljaju da tokom prepodneva nije bilo incidenata, a da policija povremeno preventivno pregleda posebno mlađe osobe koje nose rančeve.

Povezana vest:  Novi, rekordni broj nominacija za Nobelovu nagradu za mir

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES