bejlica raduljica srb spa

Košarkaši Srbije danas protiv Francuske u borbi za bronzu

Košarkaška reprezentacija Srbije danas u borbi za treće mesto igra protiv domaćina Francuske za svoju prvu medalju na Evropskom prvenstvu posle šest godina.
Izabranici Aleksandra Đorđevića su nakon sedam pobeda na šampionatu pretpeli prvi poraz u polufinalu od Litvanije (67:64) i propustili prvu šansu da izbore vizu za Olimpijske igre, ali osvajanje bronze bila bi prava uteha.
Srbija je poslednju medalju na kontinentalnom takmičenju osvojila 2009. godine u Poljskoj, i to srebrnu, ali prema rečima Đorđevića ekipa ima veliku želju da dođe do novog uspeha.
-Imamo snagu, kako mentalnu tako i fizičku. Momci su orni i željni da dođu do medalje. Učinićemo sve što je u našoj moći da dođemo do nje, neće biti lako, jer ako je neko povređen, onda su to Francuzi. Sigurno će igrati sa osvetičkom željom, ali mi nemamo čega da se plašimo. Ostala je još jedna utakmica i postoji ozbiljna želja da ostvarimo pobedu – rekao je Đorđević.
Košarkaši Srbije i Francuske su se poslednji put, u takmičarskoj utakmici, sastali prošle godine u polufinalu Svetskog prvenstva u Španiji kada su „Orlovi“ slavili 90:85.
Sada će zadatak biti još teži jer će Francuzi kao domaćini imati veliku pomoć 27.000 navijača na stadionu Pjer Moroj u Lilu.
Utakmica između Srbije i Francuske igra se od 14 sati, dok je finalni meč Španija – Litvanija na programu od 19.

Povezana vest:  Zvezda kažnjena novčano, visoka kazna za Vujoševića