NUXE Nirvanesque RajskaNega Image001

Kada bore sretnu mešovitu kožu

Mešovita do masna koža najčešći je tip kože u 20-ima, a javlja se uglavnom već u pubertetu. Prepoznajemo je po masnom sjaju T-zone (čelo, nos, brada) usled prekomernog izlučivanja lojnih žlezda, dok je koža na obrazima i području oko očiju najčešće normalna do suva. S toga se mnoge žene pitaju kako tačno negovati mešovitu kožu – da li postoji jedinstvena nega ili je potrebno koristiti više preparata istovremeno za različita područja?
Takođe, iako je najčešći tip kože u 20-ima, velik se broj žena žali na problem T-zone i nakon 30. ili 40. godine, pa čak i kasnije. S toga se već s pojavom prvih mimičkih bora postavlja pitanje kako spojiti delotvornu anti-age negu s matirajućim delovanjem?

Povezana vest:  Banca Intesa najbolja banka u Srbiji u 2020

Nirvanesque SmoothingEmulsion flower Kako negovati mešovitu kožu?

Kod svakog tipa i stanja kože, ali pogotovo kod mešovitog do masnog, najvažniji je korak pravilne nege – temeljno čišćenje lica. Kako bi osigurali da pore uvek budu pročišćene, a koža slobodna od sebuma, nečistoća i ostataka make-upa, mešovitoj do masnoj koži preporučuje se svakodnevna nega ujutro i uveče čistačima bez sapuna i deterdženata koji isušuju kožu i dodatno potiču lojne žlezde na prekomerno izlučivanje sebuma.
Za razliku od normalne i suve kože, mešovitoj do masnoj koži potrebna je i češća dodatna nega – 1-2 puta nedeljno preporučuje se nežni piling kako bi se uklonile izumrle ćelije, a za dubinsko pročišćavanje kože, savršeno rešenje su aktivne maske s glinom koje regulišu lučenje sebuma i matiraju kožu.

Povezana vest:  Pet načina kako ga zavesti

Savet više za lepotu

Ako spavate na boku ili stomaku, s kože (ali i kose) svake noći prenosite na posteljinu sebum i bakterije. S toga je pogotovo kod mešovite i masne kože važno češće menjati posteljinu, pogotovo jastučnicu, i to najmanje jednom nedeljno.

Anti-age i anti-sjaj u jednom rajskom proizvodu

Tražite anti-age delovanje uz matirajući efekat za mešovitu kožu? Upoznajte inovativnu formulu NUXE Nirvanesque® Light Emulzija protiv prvih mimičkih bora. Zahvaljujući ekstraktu cveta božura i modrog lotusa te semenkama maka i korenu belog sleza, ova lagana emulzija sprečava nastanak prvih bora i zaglađuje već postojeće.
Ova meka i vrlo lagana emulzija namenjena mešovitoj koži sadrži ekstrakt afričke biljke Enanthia chloranta koja smanjuje prekomerno lučenje sebuma, dok matirajući puderi riže matiraju ten za završni dodir lepote.

Povezana vest:  Klizanjem za zdravije sutra!

Cena 50 ml: 2813,00 rsd

NUXE proizvode potražite u apotekama.
www.nuxe.rs