Saradnja koju Belgrade Fashion Week godinama gradi i unapređuje sa organizacijom Fashion Scout dovela je do toga da se na listi zemalja iz kojih je moguće učestvovati u konkursu za značajnu internacionalnu nagradu Woolmark Prize nađu Srbija i druge zemlje iz našeg regiona.

Fashion Scout, platforma iz Londona sa kojom Belgrade Fashion Week uspešno sarađuje godinama unazad, izabrana je da zvanično nominuje dizajnere za prestižnu internacionalnu nagradu Woolmark Prize. Martin Roberts, osnivač i kreativni direktor Fashion Scout-a izjavio je da mu je izuzetno drago što je njihova dugogodišnja podrška i prezentacija internacionalnih talenata prepoznata i da im ukazana posebna čast imenovanjem za zvaničanog predstavnika koji treba da izabere i predloži potencijalne dobitnike ove izuzetne internacionalne nagrade.

Povezana vest:  Virutelno EŠ u Delta Cityju

Naime, Fashion Scout će nominovati jedan muški i jedan ženski brend iz preko 30 zemalja Evrope. Nominovani dizajneri će biti u prilici da osvoje 100 000 australijskih dolara, a dobiće i veliku pažnju internacionalnih medija kao i brojnih profesionalnih kupaca (byera). Biraju se pobednici u 6 različitih regiona i svaki od njih dobija novčanu nagradu kao i šansu da svoj rad predstavi na vodećim Fashion Week-ovima u celom svetu.

Povezana vest:  Predstava „Princeza i žabac“ u Delta City teatru

Ova nagrada je ustanovljena 1953. godine, a 1954. među dobitnicima su se našli tada mladi Karl Lagerfeld i Yves Saint Laurent. Danas je nagrada Woolmark Prize globalno priznata i pokazuje da moda ne prepoznaje kultrološke i geografske granice. Woolmark Prize podržava isključivo talenat dizajnera i na taj način utiče na budućnost modne industrije.

Prijava dizajnera za International Woolmark Prize za 2017. godinu trajala je do 22.januara, a uži izbor dizajnera koji će biti nominovani za nagradu biće objavljen početkom februara.

Povezana vest:  Beč moli građane da ne diraju mladunce divljih životinja