Nivea cream care sapun

Penušava arija uz NIVEA Creme Care sapun

Pranje ruku, kao i celokupna lična higijena, predstavljaju našu svakodnevnu rutinu i zato ih treba učiniti što prijatnijim za kožu. Lagana formulacija NVEA Creme Care sapuna nežno čisti i neguje ruke uz neodoljivi miris originalne NIVEA plave kreme. U kontaktu sa vodom, formira se lagana, bela pena koja blago čisti kožu, čineći je primetno mekom i hidriranom.

NIVEA Creme Care sapun novo!

Negujuća formula sadrži pro-vitamin B5, hranljiva ulja i jedinstveni miris čuvene NIVEA plave kreme (obogaćena bergamotom, pomorandžom, lavandom, ružom, jorgovanom i đurđevkom). Pruža vašoj koži blago čišćenje i nenadmašnu negu. Za hidriranu, osveženu i neodoljivo meku kožu.
Tečni sapun 250 ml, okvirna cena: 241 din
Tvrdi sapun 100 ml, okvirna cena: 69 din

Povezana vest:  Počinje tradicionalni XIV dečiji sajam

Kratak istorijat razvoja sapuna

Pre 5.000 godina, Sumeri su kuvali pepeo zajedno sa biljnim mastima kako bi dobili gustu smesu koju bi potom koristili za lečenje rana, a da pri tom nisu bili svesni da je upravo ta smesa efikasna i za čišćenje kože. Tek su Rimljani otkrili prava svojstva sapuna, kao proizvoda za čišćenje.
Sapun, kakav danas poznajemo, pravljen je na prostorima Srednjeg Istoka u VII veku. Tokom arapskih osvajanja, ovo saznanje se brzo proširilo čitavom Evropom. U XVII veku, francuski kralj Luj XIV, okupio je u Versaju najbolje proizvođače sapuna i tada nastaju prvi sapuni sa mirisnim cvećem. Tek u XVIII veku sapun počinje masovno da se koristi. Do tada, zbog svoje visoke cene nije svima bio dostupan. Početak industrijske revolucije, omogućava nove pristupe u proizvodnji i vremenom, sapuni postaju sve pristipačniji. Od tada, pa do današnjeg dana razvijeni su mnogobrojni recepti za proizvodnju sapuna, a među najnovijim dostignućima u ovoj sferi svakako se ističe sapun sa mirisom klasične NIVEA kreme koji pruža jedinstvenu negu.

Povezana vest:  Prvi sajam posvećen zdravom gubljenju viška kilograma