Trka_u_vencanicamaTrka u venčenicama 6. juna u podne

 

Trka u venčanicama u kojoj će učestvovati više od sto devojaka bez obzira na godine ili bračni status, biće održana 6. juna u podne, na Trgu Nikole Pašića, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Takmičarke obučene u venčanice koje dobijaju samo za korišćenje tokom trke, trčaće 200 metara, od ulice Dragoslava Jovanovića do Terazija. Trka „Duel u venčanicama“ predstavlja uvertiru za „Prvi beogradski sajam venčanja“ koji će biti održan 12. i 13. juna u „Beogradskoj areni“ rečeno je na konferenciji.
-Za tri najbrže devojke obezbeđene su nagrade – vrednosni ček, vikend putovanje za dvoje, mobilni telefoni, dok će specijalna nagrada biti dodeljena najlepšoj učesnici trke – rekla je urednik Magazina „Venčanje“ Zorica Jovanović, koji je i organizator manifestacije i istakla da će taj događaj izdvojiti Beograd na mapi autentičnih uličnih manifestacija. 

Povezana vest:  ZX 630 – Urbani, muški model patika iz kolekcije adidas Originals

-Turistička organizacija Beograda je prepoznala ovaj događaj kao atraktivan za sve Beograđane i turiste – rekao je Dejan Veselinov iz TOB-a i naglasio da takve manifestacije izazivanju pažnju i da očekuje da će slika trke u venčanicama obići ceo svet. 

Predsednica Atletskog saveza Srbije Snežana Pajkić rekla je da Savez podržava sve manifestacije koje promovišu atletiku kao osnovu sportova i dodala „da će obezbediti i profesionalne sudije kako bi sve proteklo regularno“. 

Povezana vest:  Velikogospojinski dani imali 130.000 posetilaca

Devojke koje bi želele da učestvuju u trci mogu da prijave svoje učešće preko sajta www.magazinvenčanje.rs.