idea eko nis

IDEA POKLONILA JOŠ JEDNU EKO UČIONICU NIŠU

U okviru društveno odgovorne kampanje „Niš u srcu“, trgovinski lanac IDEA poklonio je Eko učionicu gimnaziji „Svetozar Marković“ u Nišu, koja je poznata po dugoj tradiciji podizanja svesti o očuvanju prirode i značaju ekologije. Eko učionica je postavljena u botaničkoj bašti u okviru Gimnazije, u kojoj sada, pored sačuvanih retkih i unikatnih primeraka biljaka, mladi imaju priliku da stiču primenjiva znanja o zaštiti životne sredine u ambijentu koji podržava takvu stvarnost.
„IDEA ovom akcijom daje podršku zajednici u kojoj posluje kroz projekte koji potvrđuju odgovornost prema Nišlijama sa kojima svakodnevno živimo i radimo“, rekao je Slobodan Titin, direktor IDEA maloprodajne mreže za jug Srbije i dodao: „ovo je treća Eko učionica koju IDEA poklanja osnovcima i srednjoškolcima na korišćenje jer smatramo da obrazovanje danas uključuje i rad na jačanju svesti kod mladih o okruženju u kojem živimo i zaštiti za sadašnje i buduće generacije.“
IDEA je u okviru kampanje „Niš u srcu“ pokrenula niz društveno odgovornih projekata i posebnu pažnju posvetila incijativama koje su od lokalnog značaja za ovaj grad. Podrškom lokalnim proizvođačima u okviru akcije Niška korpa, mesec beba u kome se u avgustu nagrađuje svaka novorođena beba, podrška đacima prvacima kroz poklon pakete sa školskim priborom za početak nove školske godine, samo su neke od aktivnosti koje je IDEA sprovodi kako bi podržala Niš. Podstičući na drugačije posmatranje sveta oko nas, IDEA je podržala i festival nauke, Nauk nije bauk i Noć istraživača, projekte koje tradicionalno organizuje gimnazija Svetozar Marković.

Povezana vest:  Seks simbol koji i danas živi - Merlin Monro