vladimir stimac kk cz nim

Štimac otputovao sa Zvezdom u Moskvu

Novi košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac obavio je danas lekarske preglede i otputovao sa ekipom u Moskvu gde će crveno-beli igrati protiv Himkija, utakmicu trećeg kola Grupe A u Evroligi. Štimac je potpisao ugovor sa klubom do kraja sezone i vratio se u Zvezdu za koju je igrao od 2008. do 2010. godine.
-Ovo je moja kuća i to nikada nisam krio. Kada je stigao poziv moje Crvene zvezde, bilo je samo pitanje kako ću završiti saradnju sa Estudijantesom. Cilj mi je bio da se sve što pre završi i da se što pre priključim ekipi. Sada sam tu, želim da se što pre uklopim i pomognem timu – rekao je Štimac za sajt beogradskog kluba.
-Idemo utakmicu po utakmicu, trening po trening, sada mi je cilj da se što pre uklopim u ekipu i sistem trenera Dejana Radonjića. Spreman sam, igrao sam i na početku španske lige i nema problema – dodao je on.
Štimac je naveo da je pratio Zvezdine utakmice ove sezone, da ekipa ima mnogo problema sa povredama igrača, ali i da očekuje da će sve biti kako treba.
On je tokom karijere još igrao za Žalgiris, Valmeiru, Ventspils, Nimburk, Olin, Banvit, Malagu, Bajern i Estudijantes, odakle je došao u Zvezdu.

Povezana vest:  SP TURSKA, Seniori otputovali u Folgariju na bazične pripreme