vujosevic i vucelic

Milorad Vučelić novi predsednik JSD Partizan

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan razrešilo je dužnosti na današnjoj Skupštini predsednika Duška Vujoševića i na to mesto postavilo potpredsednika fudbalskog kluba Milorada Vučelića. Vučelić je odao „veliko priznanje“ Vujoševiću i rekao da će se truditi da dostojanstveno novi posao obavlja.
-Neću se držati poslovice da pognute glave sablja ne seče. Odnos prema Vujoševiću će uvek biti pun poštenja i poverenja i on će uvek imati mesto u klubu – rekao je Vučelić pred delegatima Skupštine održane na stadionu Partizana.
Vučelić je naveo da se protiv Partizana „bez presedana vodi do sada neviđena kampanja kakva se ne pamti“ i dotakao se Crvene zvezde.
-Do pre godinu dana bili smo dominantni, šampioni u fudbalu, a prekinuta je 14-godišnja dominacija u košarci i opet su isticani problemi. Nema čoveka koji sme da zucne o problemima drugih, pogotovo našeg najvećeg rivala. Sramno. Izdržaćemo – istakao je on.
Vučelić je izabran na predlog generalnog sekretara JSD Partizan Milana Obućine, koji je rekao da je razlog tome to što je jedino fudbalski klub ulagao u stadion u Humskoj.
Potpredsednici će biti Andrea Arsović i Nenad Golijanin, dok će još dva biti naknadno izabrana. Upravni odbor činiće Zoran Popović, Miloš Vazura, Vojislav Nedić, Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Nenad Golijanin, Aleksandar Blagojević, Duško Jovanović, Borko Drašković, Velimir Marjanović i Aleksandar Šoštar.
Dosadašnji predsednik Vujošević, koji je do nedavno bio trener košarkaškog kluba Partizan, rekao je da je dostojanstveno obavljao tu funkciju.
-Svesni smo da se nalazimo u teškoj situaciji. Radeći dva posla, mislim da sam funkciju predsednika obavljao dostojanstveno. Teško je plivati u mutnoj i hladnoj vodi, ali mora da se pliva. Za dva meseca sam udaljen sa dve funkcije, ali pored svega ostajem čovek košarkaškog kluba i Jugoslovenskog sportskog društva Partizan – rekao je Vujošević.
On je ponovio da prefiks „jugoslovensko“ treba da ostane u nazivu i dodao da se nada da će buduće rukovodstvo održati dostojanstvo.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Zagrepčani izbacili Maribor, uspeh Anderlehta