george-w-bushDžordž Buš otvorio profil na Fejsbuku

 

Bivši američki predsednik Džordž Buš Mlađi (George Bush) otvorio je nalog na društvenom sajtu Fejsbuk (Facebook) i za nekoliko sati je okupio više od 10.000 pristalica.

„Predsednik Buš je i dalje aktivan“, piše u prvoj poruci postavljenoj u sredu na profilu koji se može naći na stranici www.facebook.com/georgewbush.

Povezana vest:  Organizacioni odbor Parade: Zabrinutost zbog toga šte će Biro zasedati tek večeres

U toj poruci piše i čime se Buš bavio otkako je napustio funkciju predsednika, u januaru 2009.

-Obišao je 20 država (u SAD) i osam zemalja sveta, održao 65 govora, osnovao Predsednički centar ‘Džordž Buš’, učestvovao na četiri političke konferencije na Institutu ‘Buš’, završio prvi nacrt memoara ‘Decision Points’, sarađivao s bivšim predsednikom Bilom Klintonom (Bill Clinton) na osnivanju fonda ‘Klinton-Buš’ za pomoć Haitiju -piše još u poruci.

Povezana vest:  Šta FOREO i Međunarodni dan leta u svemir imaju zajedničko?

Reakcija njegovih pristalica bila je pozitivna, pa su neki od njih ostavljali poruke oduševljenja na Bušovoj stranici na Fejsbuku. „Veoma sam srećna što ste tu!!! Nedostajete nam!!!“, napisala je korisnica Fejsbuka Sendi Holi (Sandy Holly).

Ipak, bilo je i negativnih komentara, poput onog koji je ostavio Brent Bender, koji je napisao: -Bili ste izuzetno nekompetentan predsednik.

Povezana vest:  Podrška ženama u borbi protiv raka dojke tokom pandemije

Pojedini korisnici Fejsbuka požalili su se, međutim, da su njihovi komentari izbrisani.

Bušova supruga Lora (Laura) takođe ima svoju stranicu na Fejsbuku i za sada ima više pristalica – 16.500.