rosa skola roditeljstva

ROSA PODRŽAVA RAZVOJ ŠKOLA RODITELJSTVA U DOMOVIMA ZDRAVLJA U SRBIJI

Nakon uspešnog osnivanja tri banke humanog mleka u Srbiji, voda Rosa nastavlja da pomaže bebama i roditeljima i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja podržava razvoj novih škola roditeljstva u domovima zdravlja u Srbiji, u cilju pružanja stručne pomoći porodicama tokom trudnoće, porođaja, ali i prvih godina roditeljstva. Inicijativu Rosa vode će moći da podrže i građani, kupovinom pakovanja Rosa vode od 1.5 litar, od čije se prodaje odvaja po jedan dinar za razvoj škola.

Nove škole roditeljstva će biti razvijane u sredinama koje do sada nisu imale ovaj vid edukacije i predviđeno je da prvih pet škola bude otvoreno u maju 2016. godine. Plan je da u naredne tri godine postojeća mreža bude proširena sa oko 20 škola, a odluku u kojim će gradovima biti otvorene doneće Ministarstvo zdravlja na osnovu monitoringa i stručne analize koji će biti izvršeni na teritoriji cele Srbije. Roditelji će na radionicama i predavanjima dobijati dragocene savete o trudnoći, adekvatnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i pripremama za porođaj. Škole će voditi stručni medicinski timovi koji će proći sveobuhvatan program obuke pod nadzorom Ministarstva zdravlja, a koji je u skladu sa poslednjim dostignućima profesije iz zemlje i inostranstva.

Povezana vest:  InStyle : Anđelina i Bred na vrhu liste parova sa najviše stila

„Ministarstvo zdravlja kroz postojeće škole roditeljstva i savetovalištva pri domovima zdravlja pruža pomoć trudnicama, ali je podrška društveno odgovornih kompanija i brendova uvek dobrodošla, te sa velikim zadovoljstvom podržavamo želju Rosa vode da doprinese ideji da svi roditelji u Srbiji imaju podjednako kvalitetnu i stručnu pomoć u periodu planiranja i proširenja porodice. Nove škole će doprineti boljoj pripremljenosti očeva i majki za dolazak i drago nam je što će ta mogućnost biti ostvarena u manjim sredinama u kojima ovaj vid oslonca nije postojao, a koji je preko potreban. Posebno nas raduje što će nove škole biti mesta na kojima će roditelji moći da dobiju odgovore na mnoga pitanja, kao i kredibilne savete“, izjavila je dr. Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu.

Povezana vest:  Učestvuj u „Lidl plus 2022“ nagradnoj igri

„Podrška razvoju škola roditeljstva usledila je nakon osnivanja Banaka humanog mleka širom zelje i predstavlja nastavak misije Rosa vode da podrži ono što je važno – porodicu i ulaganje u buduće generacije dece. Ovom inicijativom želimo da pomognemo i mamama i tatama u krajevima u kojima nije postojao ovaj vid podrške, da od stručnjaka dobiju stručne savete i proverenu pomoć. Dolazak novog člana porodice u dom je uzbudljiv i izazovan period za celu porodicu, a mi želimo da ga učinimo sigurnijim i lepšim. Verujemo da će građani podržati osnivanje novih škola roditeljstva, kao što su bili uz Rosu i prethodnih godina“, izjavila je Milica Stefanović, u ime Rosa vode.

Povezana vest:  Nagrada „World tour" Noći reklamoždera pripala kampanji „Kada voziš, parkiraj telefon!"