Resonate  2013

Resonate festival od 21. do 23. marta

Drugi „Resonate“ festival, posvećen novim medijima i korišćenju savremenih tehnologija u umetnosti i kulturi, biće održan od 21. do 23. marta u Domu omladine Beograd, najavili su danas organizatori.
Nastavljajući istraživanje granica između umetnosti, medija i tehnologije, novo izdanje festivala „Resonate“ proširuje svoj program na tri dana, a podrazumeva učešće više od 40 umetnika i mislilaca kroz niz aktivnosti – predavanja, radionice, debate i muzički program.
Učesnicima će biti pružena prilika da se upoznaju sa radom vodećih svetskih umetnika, mislilaca i obrazovnih institucija u Evropi, koji će predstaviti nove trendove rada i metodologije učenja, kroz niz otvorenih radionica, panel diskusija i razgovora. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg festivala, Dom omladine u Beogradu će ponovo biti centar razmene znanja, iskustava, ali i platforma za povezivanje više od 1.200 posetilaca iz celog sveta.
„Resonate“ festival obuhvatiće oblasti koje se protežu od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti.
Tokom tri dana biće organizovano 15-tak radionica sa temama kao što su „Instalaciona umetnost“, „Generativna umetnost“, „Vizualizacija podataka/Kvanftifikuj sebe“, „Kreativno kodiranje“, „Performas/Muzička produkcija“, „Nezavisne igrice“, „Pripovedanje i dizajn futurizam“.
Slobodan ulaz na dnevni program festivala – radionice i predavanja biće omogućen ograničenom broju studenata koji se od 30. januara prijave putem sajta manifestacije.
Dnevni program je kreiran u partnerstvu sa vodećim obrazovnim institucijama u oblasti interaktivne umetnosti, digitalnih medija, umetnosti i dizajna.

Povezana vest:  SEF: Veb dizajn jedna od najvažnijih veština u savremenom svetu