Ivan Mihailovic i Vaja Dujovic

Najveća vajarska remek-dela za mališane u UŠĆE Shopping Centru

Šta je bila inspiracija za čuvenog „Mislioca“ Ogista Rodena, kako je uneo revoluciju u svet vajarstva, ali i na koji način su zauvek obeležili istoriju umetnosti Henri Mur, Ivan Meštrović, Mikelanđelo, Fidija i mnogi drugi, tema je ovonedeljne interaktivne predstave i radionice u UŠĆE Shoping Centru. Poznati mladi glumci Ivan Mihailović i Vaja Dujović i ove srede u prostoru Food court-a, od 18:30 časova sa najmlađima će učiti o tehnikama vajarstva.

Povezana vest:  UZ MOJA KARTICU VOJVOĐANSKE BANKE 5 ODSTO POPUSTA ZA ŠKOLSKI PRIBOR I KANCELARIJSKI MATERIJAL

U petoj nedelji interaktivnih predstava, princ Viktor i Vila umetnosti potrudiće se da mališane upute u sve tajne vajarske discipline i da ih nauče i neke zanimljivosti o čuvenom antičkom skulptoru i eruditi, Fidiji za koga se pretpostavlja da je autor skulptura na Pantenonu na atinskom Akropolju.

Na primerima renesansnih remek-dela velikog Mikelanđela, Meštrovićevog simbola Beograda- Pobednika i apstraktnih bronzanih figura Henrija Mura, mališani će na predstavi, a potom i na radionici saznati više o tehnikama, materijalima i tajnama vajarske veštine.

Povezana vest:  Završen Sedmi Campina Fruttis Dečiji sajam