bafe PRESS 2

Regionalni konkurs za mlade modne dizajnere

Modna organizacija „Balkan Art Fashion Event“ (BAFE) raspisala je regionalni konkurs za mlade modne dizajnere, starosti od 18 do 35 godina iz zemalja okruženja – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.
Konkurs će trajati do 20. novembra, a izabrani stvaraoci prikazaće svoj rad na beogradskoj manifestaciji „Balkan Art Fashion Event“, koja će se ovog decembra realizovati sedmi put za redom sa ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada, navodi se u saopštenju BAFE.
BAFE je u šest prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od 80 pojedinačnih i grupnih revija.
Poslednje izdanje „Balkan Art Fashion Event“-a izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo, dodaje se u saopštenju.
„Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija, koja je nastala sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj javnosti.
BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici, dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  LJUBAVNE PORUKE UMESTO REKLAMA