Golden Key

MLADI BALKANSKI DIZAJNERI NA BEOGRADSKOM SAJMU NAMEŠTAJA I DODELA NAGRADE „ZLATNI KLJUČ“ U MIKSER HOUSU

53. sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije biće održan od 10. do 15. novembra pod sloganom Beogradski sajam – sada, u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4 Beogradskog sajma, a prvi put ove godine, Mikser i Balkan Design Network nastupaju kao medijski partneri ove manifetacije.
Ove godine manifestacija je doživela značajan redizajn i iskorak u dva pravca: u konceptualnom smislu – programskim akcentovanjem dizajnerski orijentisanih kompanija, a na biznis planu – jačanjem poslovne posete kroz uvođenje Hosted Buyers Programa.
Izložbeni program obuhvata nameštaj svih vrsta i namena, proizvode za uređenje enterijera i unutrašnju dekoraciju kao i mašine, alate i repromaterijale koji se koriste u kompleksnoj industriji nameštaja, a za ljubitelje novih trendova u svetu dizajna, od ove godine posebno će biti zanimljiva „Izložba mladih dizajnera“ u hali 3, kao i talent zone u hali 3A, gde će publika imati priliku da vidi i izložbu „Young Balkan Designers: Common Grounds“, realizovanu od strane Balkanske Dizajn mreže.
Učesnici na izložbi, umetnici iz čitavog regiona, predstaviće svoje proizvode, koncepte i ideje iz oblasti nameštaja, rasvete i aksesoara za uređenje i opremanje doma. Izložba će, kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu, biti prilika za afirmaciju najuspešnijih dizajnera i njihovih proizvoda, ali i referenca za kontakt i saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede, dok sa druge strane, naglašavajući dizajnerski segment, beogradski Sajam nameštaja dobija novi, kulturološki aspekt koji u našoj sredini podiže lestvicu u doživljaju i poimanju enterijera
Od ove godine Beogradski Sajam Nameštaja dodeljivaće redizajniranu prestižnu nagradu Zlatni ključ, kao potvrdu najboljih proizvoda sa ovih prostora iz domena dizajna nameštaja, a o nagradama će odlučivati tim internacionalnih eksperata: Matteo Zorzenoni (ITA), Miha Klinar (SLO), GIGO DESIGN, Nikola Radeljković (HR) – NUMEN / FOR USE i Vesna Pejović (SRB) – Kako.Ko Design Studio. Dodela nagrada „Zlatni ključ“ će se prvi put održati van Sajma, u srcu kreativne četvrti Savamala, u prostoru Mikser House-a u četvrtak, 12. novembra u 20:30 časova.
53. sajam nameštaja: „Sada“ otvoren je za posetioce od 10. do 15. novembra, na Beogradskom sajmu.

Povezana vest:  Mis Pigi prvobitno zamišljena kao nežna i ljupka