Pampers Unicef torta

Pampers Unicef slavi svoj deseti rođendan sa željom da eliminiše neonatalni tetanus

Desetogodišnje partnerstvo između Pampersa i Unicefa proslavljeno je danas uz najavu da je ono pomoglo eliminaciju materinskog i neonatalnog tetanusa u 17 zemalja, kao i uz poziv roditeljima i njihovoj deci da se pridruže specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se eliminiše neonatalni tetanus u svim zemljama sveta, svuda gde god da još postoji kao pretnja.
Neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je sečenje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima. Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog leka, i on još uvek oduzima živote 49.000 novorođenčadi svake godine

[2], što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.
Za deset godina, partnerstvo Pampersa i Unicefa imalo je samo jendu želju: da eliminiše materinski i neonatalni tetanus svuda u svetu. Uz pomoć roditelja, od kada je započela kampanja Pampersa i Unicefa „Jedno pakovanje jedna vakcina“oko 500.000 novorođenčadi je spašeno3 i stotine miliona majki i njihovih beba zaštićeno je od ove teške I smrtonosne bolesti.
Jelena Zajeganovic Jakovljević, Rukovoditeljka programa za rani razvoj, UNICEF Beograd, izjavila je:
„U ime UNICEF-a, želim da se zahvalim Pampersu za decenijsku saradnju. Partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a je doprinelo da se o podigne svest o značaju vakcina protiv tetanusa, I, što je najvažnije, spasilo je i zaštitlo živote miliona majki I beba u svetu. Potrebno je, međutim da I dalje nastavimo da radimo, jer još uvek ima 85 miliona žena i beba koje su izložene riziku I životnoj opasnosti. Tužna istina jeste da se toliki životi gube, a da protiv neonatalnog tetanusa zapravo postoji veoma jednostavna prevencija – vakcina. Verujemo da ćete nastaviti da podržavate kampanju Pampers UNICEF 1 pakovanje = 1 vakcina koja spasava.“
Na proslavi desetog rođendana kampanje, Ana Sofrenovic, Biljana Tipsarevic i druge poznate ličnosti koje podržavaju Pampers UNICEF kampanju simbolično su ugasili svećice na torti i poželeli da se eliminiše materinski i neonatalni tetanus, i pozvali sve roditelje i njihovu decu da se pridruže istoj želji.
Ove godine Madagaskar i Mauritanija priključile su se listi zemalja kojima Pampers® omogućava sredstva kako bi se eliminisao materinski i neonatalni tetanus. Svakako, u još 214 zemlji ova bolest predstavlja pretnju. Kroz nastavak jednostavne „1 pakovanje= 1 vakcina koja spasava“ kampanje, Pampers® podržava vakcinisanje u 20[3] od tih zemalja i UNICEF radi sa brojnim partnerima koji su se priključili naporu da se ova bolest eliminiše. Ovaj napor podrazumeva i rad sa vladama, kao i organizaciju dopremanja vakcina.

Povezana vest:  Omiljena Plazma u redizajniranom pakovanju

Kako možete pomoći?

„1 pakovanje= 1 vakcina koja spasava“
za svako pakovanje Pampers® pelena Pampers New Baby-Dry i Pampers Active Baby-Dry, tokom 31.oktobra -31.decembra Procter & Gamble podržava UNICEF u borbi protiv neonatalnog tetanusa sa 4.4p/€0.056. UNICEF ne favorizuje nijedan brend ili proizvod. Pampers nastavlja da podržava vakcinaciju u 20 zemalja, pomažući da se zaštite životi novorođenčadi koja su u opsanosti.

Povezana vest:  Festival kreativne industrije od 19. do 21. aprila u Budvi