sfw awards 161115 608 50

Svečano dodeljene modne nagrade Serbia Fashion Weeka

Nakon najboljeg izdanja Serbia fashion Weeka ikada, sinoć su svečano dodeljene nagrade „Serbia Fashion Awards“ u Titovim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi. Glamurozno veče proteklo je u dobrom raspoloženju prisutnih gostiju, dizajnera, manekena, novinara, ali i uz uzbuđenje koje se osećalo u vazduhu, dok se iščekivalo proglašenje pobednika…
Domaćini večeri za voditeljskim pultom bili su voditeljka Maja Manojlović i voditelj i dizajner Boško Jakovljević. Priznanja su dodeljivana od strane modnih stručnjaka poput Donalda Potarda, svetskog modnog gurua i dugogodišnjeg direktora kuće Jean Paul Gaultier, Svetlane Horvat, predsednice Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka i Marcellous L. Jonesa, vlasnika The Fashion Insider Tv. Muzički deo programa pripao je pevaču Nikoli Burovcu, a pevačica Tanja Banjanin došla je kao podrška dizajneru Mladenu Milivojeviću Baronu.
Nagrade su dodeljene u 11 različitih kategorija. Specijalnu nagradu za najveća dostignuća na polju mode, dobila je počasna gošća Serbia Fashion Weeka Marie-Ange Horlaville, legenda francuskog modnog novinarstva i autorka najgledanije modne emisije na državnoj televiziji Francuske kojoj je nagradu uručila Svetlana Horvat. Za najbolju nacionalnu mušku kolekciju izabrana je kolekcija dizajnera Bate Spasojevića, a nagradu za najbolju žensku kolekciju podelili su dizajneri Mladen Milivojević Baron i Marija Šabić, dok je nagradu za najbolju internacionalnu kolekciju dobila Sandrine Philippe iz Francuske. Dizajnerka u usponu, Ivana Mišić dobila je čak dve nagrade, i to za najtalentovanijeg dizajnera u okviru takmičenja Fashion Talent Design Competition i mladog dizajnera koji najviše obećava. Za najtalentovanijeg evropskog modnog dizajnera nagradu je dobila Patricia Blind. U žestokoj konkurenciji za najboljeg ženskog i muškog modela titule su poneli Jelena Kostić i Nikola Jovanović. Restoran „Piknik“ i hotel „Dash“ podelili su Spirit award kao najbolji saradnici Srpske nedelje mode.
Serbia Fashion Week već priprema svoje naredno izdanje, a dok traju pripreme, brojni srpski dizajneri obići će ceo svet prikazujući svoje kolekcije u Bakuu, Njujorku, Kijevu i drugim gradovima Evrope i sveta.

Povezana vest:  Novi vebinar za mlade: POKRENI ZNANJE ZA SAMOPOUZDANJE