Nuxuriance Serum All flower

Kada koža uđe u menopauzu

Kažu da je žena kao vino – što je starija sve je bolja. Ali da bi to zaista bilo tako, ona mora da bude negovana. Ulaskom u kraj plodnog stadijuma žene -menopauzu, dolazi do velikih promena i u telu žene, ali pogotovo na njenoj koži. Stoga mnoge žene strahuju od gubitka lepote, no uz odgovarajuću svakodnevnu negu, zrelo razdoblje u životu žene može da bude njeno ‘zlatno doba’.

Ulazak u menopauzu ne donosi samo gubitak menstrualnog ciklusa. Menopauza je mnogo više od toga. Veliki deo pored samog unutrašnjeg stanja oslikava se i na koži. Iako mnogi smatraju da je UV zračenje najveći uzročnik starenja kože, to i nije u potpunosti tačno, iako u velikom udelu učestvuje u starenju kože.

Pre svega hormoni, odnosno hormonalni disbalans utiču na problem sa kožom, koji se javljaju tokom perioda menopauze i ostavljaju trajne posledice.

Povezana vest:  Internacionalna tattoo konvencija u Mikser Houseu od 3. do 5. oktobra

Hormon koji bitno utiče na kožu je tiroksin. Smanjenjem nivoa tiroksina zbog smanjene funkcije tiroidne žlezde, koža postaje suva, vrlo osetljiva, grublja, često praćena crvenilom i pojačanim znojenjem. Nivo hijaluronske kiseline rapidno opada, pa je teško održati vlažnost kože.

Hiperpigmentacija u menopauzi
Hiperpigmentacija nastaje zbog prekomerne količine melanina u koži, pigmenta koji našoj koži, kosi i očima daje njihovu prirodnu boju, i koji se usled prekomerne količine i pretvara u fleke na koži. Prekomernu proizvodnju melanina izaziva niz faktora, ali se najvažnije povezuje s izlaganjem suncu, genetikom, hormonalnim uticajima kao i povredama. Sinteza melanina odvija se u melanocitima, ćelijama poreklom iz neuralnog grebena, koje se nalaze u bazalnom sloju epidermisa.

Hiperpigmentacijske fleke prepoznajemo kao tamne mrlje na koži koje se najčešće javljaju na licu (čelo, nos, obrazi), rukama, šakama. Hiperpigmentacija izazvana hormonalnim disbalansom, zvana melazma ili hloazma (chloasma) je svakao drugačija od one koju izazivaju UV zraci. Nastaje pod uticajem ženskih hormona estrogena i progesterona koji izazivaju prekomerno lučenje melanina u koži. Ova pojava se javlja i u trudnoći, ali posebno u menopauzi – chloasma climactericum. Može biti izraženija kod osoba svetlog tena jer su genetski predodređeni za njihov nastanak, ali ni to nije pravilo.

Povezana vest:  Poslednje pripreme za leto: Top 5 tretmana pred more

Pored neprikosnoveno bitne nege lica adekvatnim dnevnim, noćnim kremama i serumom, možemo i ishranom manjim delom uticati na pojavu hiperpigmentacije. Hrana bogata magnezijumom i vitaminom C može delimično uticati na njeno smanjenje. Adekvatna količina vode – minimum 8 čaša dnevno, smanjena količina kofeina mogu doprineti poboljšanju.

Nega kože u menopauzi
Koža je roman koji sadrži ceo naš život. A kako bismo joj osigurali lepu, negovanu i zdravu starost moramo je adekvatno negovati od rođenja. Za sve one koji možda to do sada nisu radili na pravi način, a i za one koji žele u tome nastaviti Nuxuriance® linija namenjena zreloj koži svakako će pomoći pri ispravljanju velikih grešaka iz prošlosti.

Povezana vest:  Cinears: "Zaljubite se uz film" u knjižari Delfi, SKC

Rešite se pigmentacijskih fleka u menopauzi
Maziv i savršeno prijatan Nuxuriance® Intenzivni serum protiv starenja sadrži čak 6 NUXE patenata koji deluju na vraćanje volumena i čvrstoće koži lica, posvetljivanje pigmentacijskih fleka te smanjenje vidljivosti dubokih bora.

Ćelije biljke bakau, koren peruanskog žen – šena i semenke čileanske jele učvršćuju kožu, vraćaju joj mladalački sjaj, smanjuju pojavu pigmentacijskih mrlja, dok tetrapeptid Dermican® pospešuje otpornost kolagenskih vlakana i smanjuje gubitak volumena.
Hijaluronska kiselina prirodnog porekla vraća volumen koži i popunjava bore.

Za svežu, podmlađenu kožu bez pigmentacijskih fleka.
Za sve tipove kože.

Cena: 5.903 din

NUXE proizvode potražite u apotekama.
www.nuxe.rs