01 SajsiMC i Dragan VurdeljaSajsiMC 1

Sajsi MC i Dragan Vurdelja ostvarili saradnju

Sajsi MC, jedna od najkontroverznijih figura na domaćoj i regionalnoj pop i rap muzičkoj sceni ostvarila je saradnju sa Draganom Vurdeljom, uglednim beauty ekspertom sa prepoznatom internacionalnom karijerom. Saradnja je označila novu epohu u razvoju karijere ove rap autorke i u potpunosti reflektuje njenu ideologiju i tekstove pesama koje su već uveliko postale himne nove urbane generacije. Na setu fotografija koji je rezultat prve faze saradnje obrađuju se goruće teme kao što su feminizam, fetiši, mizoginija, politika, borba ljubavi i mržnje a glavni protagonista je upravo Sajsi MC.

-Reakcije koje dobijam od široke publike, inspirisale su me da započnem saradnju sa vrhunskim umetnicima na način na koji to nisam radila ranije i otvorila sam potpuno novu epohu u vizuelizaciji moje stage persone. Do sada sam samo bila fokusirana na svoje tekstove. Oni i jesu srž moje umetnosti a onda sam se prepustila Draganu Vurdelji, koji je u potpunosti uspeo da me razume, oseti i vizuelizuje moje pesme i nastao je projekat čiji je on art direktor a predstavlja uvod i najavu naše saradnje – izjavila je Ivana Rašić publici poznata po svom pseudonijumu Sajsi MC.

Povezana vest:  Subotička dizajnerka Marija Šabić kreira haljine za mis Srbije i Crne Gore

Podsetimo samo da je Sajsi MC svoj prvi album pod nazivom „Misi, naachi, naaš“ (Mislim, znači, znaš) izdala 2009. godine a pažnju javnosti na sebe je skrenula izvođenjem pesme „Mama“ i svojim angažovanim tekstovima naišla na ogromnu pozitivnu reakciju publike i podeljeno mišljenje opšte javnosti. Pored Srbije, ostvarila je veliki broj nastupa u Hrvatskoj, Bosni i Sloveniji na kojima je zabeležen veliki odziv a koji ukazuju na evidentno povezivanje novih, mladih generacija u regionu. Pesme sa aktuelnog albuma „Bot“, „Nadrkano hodanje“, „Došla sam da dam“ i „Papa“ uživaju veliku popularnost.

Povezana vest:  SVETSKA KONFERENCIJA O OSNOVNIM NAUKAMA I ODRŽIVOM RAZVOJU - Naučnici iz celog sveta stižu u Beograd

Profesionalna karijera Dragana Vurdelje započela je u Beogradu priznanjem Udruženja kozmetičara Srbije 1997. godine a 2005. je proglašen za najboljeg profesionalnog šminkera u Srbiji. Ostvario je saradnju sa brojnim uglednim magazinima kod nas i u svetu a učestvovao je u niz kampanja za čuvene svetske brendove u Parizu i Njujorku, kao što su Estée Lauder, Inglot, Charlotte Tilbury, Zelens, Goldwell, Vidal Sassoon i sarađivao sa nekim od najvećih modnih dizajnera današnjice među kojima su Tom Ford i Stella McCartney, kao i modna kuća Burberry. Njegovo dugogodišnje iskustvo i ekspertiza čine ga našim najuglednijim beauty ekspertom danas, čiji je rad prepoznat i cenjen u celom regionu.

Povezana vest:  „Splitski đir u Savamali" od 16 do 20. oktobra

-Za Sajsi znam već nekoliko godina a pravo otkrovenje sam doživeo kada sam čuo singl ‘Pokvarenica’. Tada mi je bilo jasno da je moram upoznati i da moramo raditi zajedno. Odreagovao sam na stih ‘Šame On Me’ i u tome je bio ključ. Ovo iskustvo mi je jedinstveno i po tome što sam prvi put radio potpunu art direkciju a ceo set fotografija je realizovan zahvaljujući ogromnoj energiji i kreativnosti brojnog profesionalnog tima mojih saradnika – rekao je Dragan Vurdelja, beauty ekspert.

Dvojac Sajsi MC i Vurdelja je najavio nastavak saradnje u narednom periodu po pitanju vizuelnog izraza a uskoro se planira izlazak novog albuma.