Mladenovic trka deda mraza

Mladenović: Trka Deda Mrazeva- tradicija i humanost Beograda

„Trka Deda Mrazeva“ ima već osmogodišnju tradiciju, a humanitarni karakter postaje zaštitni znak manifestacije, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je na svečanom otvaranju u ime Grada Beograda pozdravio učesnike trke.
„Izuzetno je važno da svi pokažemo dobri duh praznika i da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Manifestacija je deo programa koji Grad Beograd priprema uoči i posle dočeka Nove godine, a ovog puta dešavanja su počela još 5. decembra“, istakao je Mladenović.
Otvorena su dva klizališta i Trg bajki, a očekuju nas i brojni koncerti, dodao je Mladenović, saopštila je Služba za informisanje Gradske uprave Beograda.
Zamenik gradonačelnika je pozvao Beograđane i goste Beograda da posete programe i precizirao da je velik broj turista iz zemlje i inostranstva već pristigao u naš glavni grad.
„Raznovrsne manifestacije, dobro raspoloženje i osmeh na licima, ali i humanost, to je ono što Beograd izdvaja od drugih gradova – poručio je Mladenović“, navodi se u saopštenju.
Ovogodišnja trka Deda Mrazeva deo je manifestacije „Beogradska zima“, a novčana sredstva namenjena su deci sa cerebralnom paralizom. Humanitarna akcija se odvija u saradnji sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.
Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi.
Organizatori trke su Fondacija „Natalis“ i Sportski savez Rakovice, a pokrovitelji Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu.

Povezana vest:  Rosa pomogla formiranje banke humanog mleka u Novom Sadu