Mrnjau Fest 2016

Mrnjau Fest 9. i 10. januara u Domu omladine Beograda

Početkom 2016. godine u Beogradu će se održati jedinstveni festival posvećen mačkama – Mrnjau Fest, festival koji slavi kreativnost, individualnost, dobru energiju, humani odnos i zajednički život sa životinjama.
Organizatori iz felinološkog društva Le PETit poručuju: dođite da veselo mrnjaučemo, glasno predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, nešto da naučimo ali prvenstveno da se slatko zabavimo! Mačke nas uče individualnosti, poštovanju tuđeg integriteta i različitosti. Ko odraste sa mačkom kao drugarom u detinjstvu, kao Nikola Tesla na primer, razviće se u pozitivnu i humanu ličnost.

Živele mace! Tanke, bucmaste, čupave, kratkodlake, ćelave, dugonoge, kratkonoge, crne, šarene… ma kakve god bile – mačke su najelegantnija bića u prirodi! Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižna WCF (World Cat Federation) priznanja i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem javnog ocenjivanja, prezentacija i direktno od odgajivača.

Povezana vest:  Stand up Srđana Olmana "Šta nas je snašlo?" 1. aprila u bioskopu Arena Cineplex

Na Mrnjau Festu naći će se i po koje neodoljiva maca za udomljavanje. U kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćemo baš sve o macama – nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama. Na ovom festivalu predstaviće nam se i kreativci sa svojim maštovitim „šapotvorinama“ čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebe ili drage nam ljude darujemo unikatnim poklonom.

Za one maštovite, radoznale posetioce svih uzrasta biće upriličene otvorene kreativne radionice. Posetioci će moći da naprave svoju uspomenu sa Mrnjau Festa, u nekoj od kreativnih tehnika i radionica: dekupaž, epoksi smola, Powertex… Za najmlađe biće upriličena radionica za izradu krpenih lutkica. Decu na festivalu očekuje i specijalno iznenađenje: vešti prsti najbolje domaće „face painting“ umetnice pretvoriće dečja lica u tigrove, lavove ili mačke iz visokog društva – neka se ceo svet šareni u mačjim bojama! Lista dešavanja na festivalu nije konačna – biće tu još mnogo zabavnih iznenađenja.

Le PETit WCF Mrnjau Fest 2016.
09. & 10. januara 2016. od 10:00 do 18:00
Dom omladine Beograda
WCF World Show – Zvanična svetska izložba mačaka po World Cat Federation sistemu
Organizatori: WCF (World Cat Federation), Felinološko društvo Le PETit WCF, Dom omladine Beograda, Kreativistika, Animacija Veverak.
Cena ulaznice za posetioce: 300 dinara.

Povezana vest:  Upis u prolećnu Školu nordijskog hodanja Beogradskog trkačkog kluba

Druga WCF međunarodna izložba mačaka u Beogradu
Glavni program festivala je zvanična svetska izložba mačaka po World Cat Federation sistemu – WCF World Show. Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WCF kategorijama. Pred kraj takmičarskog dana priređuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale je revija Best in Show. Felinološke sudije dolaze iz Nemačke. Sudijski tim čine predsednica i osnivač World Cat Federation Aneliz Hakman, generalni sekretar WCF Anderas Mebijus i gospođa Marion Meister. Pored domaćih očekuju se i inostrani izlagači – iz Italije, Nemačke, Poljske, Grčke, Kipra, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Rusije, Belorusije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije.

O federaciji WCF – World Cat Federation
WCF – World Cat Federation je međunarodna federacija felinologa i ljubitelja mačaka sa sedištem u Nemačkoj. WCF okuplja više od 370 organizacija i klubova iz Evrope, SAD i sveta. WCF je u Parlamentu Evrope u Strazburu ovlašćen za učešće u procesima procene, predlaganja i donošenja zakonskih akata vezanih za zaštitu i dobrobit životinja.

Povezana vest:  Ukoliko ste u potrazi za savršenim poklonom – imamo rešenje!

O društvu Le PETit WCF
Felinološko društvo Le PETit WCF promoviše ideju o odgovornom vlasništvu nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2003. godine, a od 2013. predstavnik je Srbije u WCF – World Cat Federation.
Društvo Le PETit redovno organizuje ili učestvuje u akcijama posvećenim dobrobiti životinja, kao što su „Mrnjau vikendi“ i „Mrnjau tribine“ u saradnji sa Domom omladine Beograda. Samo na „Mrnjau vikendu“ 2012. godine udomljeno je preko 100 domaćih maca, u skladu sa propisima o odgovornom vlasništvu životinja.
Društvo je pokrenulo i kampanju za unapređenje kulture zajedničkog života sa kućnim ljubimcima u Beogradu „Ljubimci dobrodošli“. Društvo populariše felinologiju, ljubav prema mačkama kao i human i odgovoran odnos prema svim životinjama.