sinisa mali

Mali: Na gradskom dočeku Nove godine rekordan broj ljudi

Tokom četiri večeri dočeka Nove godine ispred Doma Narodne skupštine bilo je više od 150.000 ljudi, što je svojevrstan rekord, a samo poslednje večeri koncert je pratilo oko 30.000 Beograđana i turista, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.
Mali je rekao da u decembru u Beogradu nikad nije bilo više turista i istakao da je doček Nove godine proštao u dobroj atmosferi, bez incidenata.
-Pokazalo se da je dobra odluka da se Nova godina proslavlja četiri dana jer smo na taj način turistima ponudili kvalitetan i raznovrstan sadržaj, a popunjenost smeštajnih kapaciteta u gradu je sto odsto – naveo je Mali, a prenosi Gradska uprava.
On je dodao da, zahvaljujući dobroj organizaciji, pojačanim kontrolama i apelima da se ne nose pirotehnička sredstva, u koncertnom prostoru nije bilo nikakvih incidenata.
Dodao je, ipak, da je ulazima u koncertni prostor oduzeto više stotina kilograma raznih ambalaža, prskalica i petardi.
Gradonačelnik je zahvalio gradskim komunalnim preduzećima i njihovim radnicima bez kojih, kako je naveo, taj posao ne bi mogao biti završen.
Mali je zahvalio i MUP-u, Policijskoj upravi za grad Beograd, Upravi saobraćajne policije, redarskoj službi, Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji, Žandarmeriji, koji su očuvali integritet koncertnog prostora.
Mali je rekao da tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca bila organizovana u deset opština, a da je samo Svetogorskom ulicom prvog dana nove godine prošlo više od 100.000 ljudi, tako da je ove godine Ulica otvorenog srca „najposećenija od kada postoji“.
– Prvi put je na ovaj dan otvorena Skadarlija, odnosno svi ugostiteljski objekti, u kojima se i preko dana tražilo mesto više. Ne smemo zaboraviti ni Borču, Rakovicu, Požešku ulicu… gde je veliki broj sugrađana sa svojim najbližima delio radost prvog novogodišnjeg jutra – rekao je gradonačelnik.
On je precizirao da je u akciji prikupljanja sredstava za novo Prihvatilište za decu samo u Svetogorskoj ulici prikupljeno više od 105.000 dinara.
-Zahvaljujem sugrađanima koji su još jednom pokazali veliko srce – poručio je Mali i dodao da Beogradska zima još traje i pozvao sugrađane da posete gradska klizališta i Trg otvorenog srca.

Povezana vest:  “Kuku Todore“ u Delta Cityju