sfw D5 161115 448Saradnja srpske i njujorške nedelje mode: SERBIA FASHION WEEK U NJUJORKU

Nacionalna nedelja mode Srbije „Serbia Fashion Week“ s ponosom najavljuje da će se predstaviti u okviru jednog od najpoznatijih modnih događaja – New York Fashion Week! Na zvaničnom programu njujorške nedelje mode, putem platforme Art Hearts Fashion, nacionalna nedelja mode Srbije će predstaviti tri srpska modna dizajnera.

– Pregovori oko saradnje sa Art Hear Fashion platformom trajali su celih godinu dana, a okončani su potpisom ugovora u Novom Sadu, u novembru mesecu 2015. godine.Ova platforma je zvanični deo kalendara nedelje mode u Njujorku, Los Anđelesu i Majamiju. Generalnim ugovorom za sva tri događaja, Serbia Fashion Week je otvorio put srpskim dizajnerima da se predstave na američkom modnom tržištu. Pored ovog ugovora, SFW je potpisao i ugovor o partnerstvu sa nedeljom mode u Vašington, , tako da smo sada partneri sa svim relevantnim nedeljama mode u Americi. Na predstojećem NYFW, imamo predstavljanje Serbia Fashion Week-a sa sjajnim dizajnerima. Bata Spasojević se već duže vreme priprema za svoj njujorški debi i puno napornog rada smo svi zajedno uložili u ovo. Sigurna sam da će ovo biti veliki korak za srpsku modu – objašnjava Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije.

Povezana vest:  Razgibavanje uz čašu kvalitetnog vina

Srpski kreatori svoje kreacije predstaviće u periodu od 15. do 18. februara. Ovakva vrsta predstavljanja naših dizajnera dešava se po prvi put u Njujorku, što potvrđuje činjenicu velikog potencijala naše modne scene, ali i to da Nacionalna nedelja mode opravdava titulu koja joj je dodeljena – da se nalazi među 5 najboljih modnih festivala u Evropi!

Povezana vest:  Pobednica Milano Fashion Week-a, Suzana Perić, na Digital Fashion Week Serbia krajem novembra

SFW i na Molitvenom doručku
Predsednica Nacionalne komore za modu Svetlana Horvat, svečano je pozvana na Molitveni doručak u Vašington koji se tradicionalno održava uvek prvog četvrtka u februaru.
Ovakva čast ukazana joj je kao preduzetnici koja vodi jedan od najboljih modnih festivala u Srbiji i regionu, te će tako imati priliku da se nađe među najuticajnijim ljudima kao što su predsednik SAD, članovi Kongresa, visoki predstavnici administracije i zvaničnici iz čitavog sveta.

Povezana vest:  „Čipovanje“ slepih miševa u Beču