red-bull-bc-one-2015-rim

Red Bull BC One najavljuje velike promene u 2016.

Najveće B-Boy takmičenje na svetu stiže u Nagoju u Japanu, 3. decembra.
Kako Red Bull BC One takmičenje ulazi u svoju trinaestu godinu održavanja, velike promene se očekuju na horizontu. Kako bi dešavanje bilo otvoreno cele godine za širu zajednicu, više neće biti šest regionalnih finala, već ih zamenjujemo Red Bull BC One kampovima koji će se nalaziti po celom svetu. Vraćamo se srži onoga što breaking predstavlja: kulturu. Na Svetsko finale će se ponovo dolaziti samo uz pomoć pozivnice, sa izuzetkom jednog imena koje će biti određeno na Last Chance Cypher-u na kojem će se sastati pobednici svih Cypher-a koji će se održavati tokom cele godine.
Svetsko finale se vraća u Japan 3. decembra, ovog puta u neverovatnu Nagoju, treći grad po veličini u Japanu i japanski centar hip-hopa. Šesnaest najboljih b-boyeva na planeti će se boriti jedan na jedan u eliminacionim rundama. Dešavanje će biti prenošeno uživo na Red Bull TV-u.
Red Bull BC One kampovi će biti održavani po celom svetu, uključujući Austriju, Francusku, Italiju, Japan i Ukrajinu, dok će nove zemlje biti uskoro najavljene. Proverite na redbullbcone.com detalje o kampovima u vašoj blizini. Ova trodnevna dešavanja će uključivati radionice, borbe b-boyeva, predavanja, izložbe, pozorišne predstave i mnogo toga drugog, a sve u čast hip-hopa, plesa i kulture. Svaki deo dešavanja će se fokusirati na deljenje znanja, povezivanje i zabavu.
Kampovi će biti ogledalo kreativnog pejzaža lokalne scene i uključivaće i druge elemente hip-hopa, urbanog plesa i kreativnog izražavanja, pored samog breakinga. Nakon toga dolazi kulminacija u vidu Red Bull BC One Cyphera na kojem će pobednik dobiti šansu da se bori za mesto na Svetskom finalu.
Svetsko finale se takođe vraća korenima, tako da će učesnici biti samo takmičari koji su dobili direktan poziv, dok će poslednje mesto na listi dobiti pobednik Last Chance Cyphera. U 2016, Cypheri će biti održavani po celom svetu, a njihovi pobednici će dobiti avionsku kartu za Nagoju i Last Chance Cypher, koji će se održati 1. decembra, dva dana pre Svetskog finala.
Last Chance Cypher će predstavljati neverovatnu razmenu kultura, jer će b-boyevi doći iz celog sveta, pokazati svoje veštine na podijumu za igru i boriti se za šansu da osvoje mesto na Svetskom finalu. Pobednik će se takmičiti na Svetskom finalupored Wild Card takmičara koje će izabrati međunarodni tim b-boy eksperata.
Prošle godine, milioni gledalaca iz celog sveta su se uključili u program i gledaliViktora iz SAD kako odnosi pobedu u Rimu. Svake godine, ulozi su sve veći, a takmičenje sve teže, jer breakeri svake godine postaju sve bolji i bolji, a igru zaista pretvaraju u umetnički izraz.
Prvi Red Bull BC One se odigrao 2004. godine u Bielu u Švajcarskoj. Tokom godina, šampionat se selio iz Nemačke u Brazil, Južnu Afriku, Francusku, SAD, Japan, Rusiju, Južnu Koreju i Italiju. Do danas je i dalje ključno dešavanje u hip-hop kulturi, jer pomaže u razvijanju ove kulture, ali i dalje poštuje originalni koncept borbe jedan na jedan. Redbullbcone.com predstavlja najveću online mrežu b-boyeva i fanova, a samo dešavanje predstavlja dom najveće Facebook zajednice na sceni, sa više od 1.8 miliona fanova.

Povezana vest:  Nova Nici Wild Cats kolekcija u Knjižarama Vulkan

PHOTO: Mauro Puccini/Red Bull Content Pool