Air Serbia has introduced a new menu for Lent

AIR SERBIA UVODI NOVI POSNI MENI PRED USKRS

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, uvela je novi izbor posnih obroka povodom predstojećeg uskršnjeg posta.

Novi posni meni sadrži izbor između tri obroka koji su pripremljeni u skladu sa običajima i tradicijom posta pravoslavne crkve i sadrži jela koja su pripremljena sa ili bez ulja, riblja jela i u potpunosti vegetarijanske obroke.

Jela koja se posebno ističu u meniju biznis klase su brancin i gambori, sa tradicionalnom srpskom baklavom kao desertom, a ekonomska klasa nudi filet bele ribe sa štrudlom sa jabukama.

Povezana vest:  Inovacije iz kompanije adidas

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je izjavio: „Post je jedan od najvažnijih verskih običaja za naše pravoslavne hrišćane i drago nam je što možemo da ponudimo novi izbor obroka koji su prikladni za ovaj period.“

„Naši gosti veoma cene naš izbor posnih jela i svake godine ta jela su veoma tražena.“

Povezana vest:  Počinju sa radom određeni McDonald’s restorani

„Naš cilj je da ponudimo najbolje moguće iskustvo na letu, a to znači da imamo uslugu obedovanja na letu koja ne samo što nudi veliki izbor ukusnih i svežih obroka, već odgovara različitim religijskim uverenjima naših putnika.“

Er Srbija je uvela posne menije uvažavajući to što se stanovnici Srbije i drugih balkanskih zemalja rado pridržavaju tradicionalnog uskršnjeg i božićnog posta, kao i posta sredom i petkom. Ovi obroci se ne naplaćuju posebno, ali se moraju naručiti najmanje 24 časa pre leta.

Povezana vest:  Ubaci limenku - dovrši skulpturu

Pored posnih jela, Er Srbija u ponudi ima i halal, košer, hindu i đain obroke, kao i jela koja odgovaraju posebnim zdravstvenim i dijetetskim potrebama, kao što su obroci bez glutena i laktoze.