aba logo 2
Evroliga nudi ABA B licencu za šampiona
 
Skupština ABA lige objavila je danas ponude koje je dobila za učešća u takmičenjima Evrolige i FIBA Liga šampiona, a saopštila je i da je zbog nedovoljno informacija odbila da se učlani u kompaniju koja će biti osnovana da bi se upravljalo novim takmičenjem.
U saopštenju lige navodi se da je Evroliga ponudila ABA trogodišnji ugovor koji garantuje prolaznost u Evroligu i Evrokup za sezone 2016/17, 2017/18 i 2018/19.
-Prihvatanjem ovog ugovora ABA liga bi dobila B licencu koja šampionu garantuje mesto u Evroligi, kao i minimum tri mesta u Evrokupu za naredne tri najbolje plasirane ekipe – navodi se u saopštenju.
Skupština lige objavila je da je ponuda FIBA drugačija, ali da nije dovoljno jasna.
-Ponuda FIBA podrazumeva tri direktna mesta i jedno u kvalifikacijama, odnosno dva direktna i jedno u kvalifikacijama, ali bez iznošenja jasnih detalja od čega to zavisi, uz upućivanje na razgovore sa nacionalnim savezima – navodi se u saopštenju.
-Zbog neposedovanja svih informacija, Skupština ABA lige je jednoglasno odlučila da na sastanku 2. marta ne potpisuje članstvo u kompaniji koja će biti osnovana sa ciljem vođenje FIBA Košarkaške lige šampiona – objavila je skupština lige.
Uprava takmičenja je saopštila da će „nastaviti razgovore sa svim zainteresovanim stranama“, posle čega će Skupština ABA lige doneti konačnu odluku po pitanju evropskih takmičenja u kojima će njeni klubovi učestvovati.
Skupština ABA lige precizirala je i termine polufinale plej-ofa koji će biti odigran od 14. do 28. marta 2016. godine.
Povezana vest:  Ivković: Micov zaslužuje mesto na širem spisku