NDF Mackat Prima i NDF-5782

Uručenje donacije Novak Đoković fondacije u Mačkatu

Biblioteka osnovne škole „Milivoje Borović“ u Mačkatu nadomak Užica bogatija je za veliki broj novih naslova. Najsavremeniju literaturu za više od 200 učenika ove škole, u vrednosti od 587.892 dinara uručili su predstavnici Novak Đoković Fondacije i PRIMA internacionalne Škole iz Beograda.
Donacija knjiga školi „Milivoje Borović“ predstavlja nastavak saradnje Fondacije i Prima internacionalne Škole nakon humanitarne manifestacije „Prošetaj milju za osmeh“ („Walk a mile for a smile“) koja je održana u maju 2015. Sredstva, koja su tada prikupljena zahvaljujući donacijama učesnika u humanitarnoj šetnji, uložena su u kupovinu savremene literature kako bi se obnovio fond školske biblioteke.
Gordana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković Fondacije, istakla je prilikom svečanog uručenja da je dostupnost literature uz adekvatno usmeravanje u obrazovnim ustanovama od ključne važnosti za razvoj dece, posebno školskog uzrasta.
„Posle manje od godinu dana ponovo se vraćamo u vašu školu i srećni smo što učenicima donosimo najsavremeniju literaturu iz koje će puno toga naučiti. Biblioteka je bila u veoma lošem stanju i ponosni smo što je obogaćujemo novim sadržajima u saradnji sa našim partnerima iz PRIMA internacionalne Škole. Pažljivo smo birali naslove uz koje će deca zavoleti knjige i čitanje kao svakodnevnu aktivnost „, rekla je Džudža Jakovljević.
PRIMA internacionalna Škola već dve godine sarađuje sa Fondacijom sa ciljem poboljšanja obrazovanje dece u Srbiji.
„Želeli bismo da se zahvalimo svim roditeljima i učenicima PRIMA internacionalne Škole na srdačnom i dobrovoljnom učestvovanju u manifestaciji „Prošetaj milju za osmeh!“. Takođe se zahvaljujemo našim partnerima Novak Đoković Fondaciji. Zajedno možemo obradovati one kojima je podrška neophodna, jer saradnja među ljudima stvara osmehe na licima“, rekla je Brižit Petrović Mekintoš, direktorka PRIMA internacionalne Škole.
Posetu predstavnika Fondacije i PRIMA internacionalne Škole ulepšala je i priredba mališana koja je specijalno upriličena ovim povodom.

Povezana vest:  Naomi Kembel će sutra svedociti na suđenju Čarlsu Tejloru