brasanac OFK-FKP
Fudbaleri Partizana sigurni protiv Voždovca
 
Fudbaleri Partizana vezali su dve prvenstvene pobede, pošto su danas na svom stadionu pobedili Voždovac sa 3:0 u 26. kolu.
Strelci su bili Darko Brašanac u 10, Alen Stevanović iz penala u 25. i Nebojša Kosović u 68. minutu.
Partizan je sada treći u Super ligi sa 42 boda, dok je Voždovac sedmi sa 36.
Voždovac je bolje počeo utakmicu koja je zbog kazne igrana pred praznim tribinama. Gosti su već u prvom minutu imali šansu da povedu iz indirekta, koji je dosuđen pošto je golman Bojan Šaranov uhvatio loptu u ruke nakon što mu je vratio Sedrik Gugoa.
Ipak, lopta je posle šuta Nenada Marinkovića pogodila Alena Stevanovića na gol liniji. Voždovac je novu dobru priliku imao u petom minutu, kada je Šaranov odbranio Ognjenu Krasiću.
Partizan je tada preuzeo inicijativu i poveo kada je Brašanac udarcem glavom posle centaršuta Nemanje Mihajlovića savladao Zorana Popovića.
Crno-beli su imali više prilika za novi gol, a prednost su povećali u 25. minutu, kada je Mihajlović pao u protivničkom kaznenom prostoru, a arbitar Nenad Đokić dosudio penal, iz kog je Stevanović bio precizan.
Stevanović je tako prekinuo niz Partizana od sedam promašenih penala.
Partizan je kontrolisao igru u drugom poluvremenu, u kom je postigao i treći pogodak, kada je Kosović fantastično reagovao na centaršut Stevanovića i „makazicama“ savladao Popovića.
Spartak je u Subotici posle preokreta pobedio OFK Beograd sa 2:1. Gosti su poveli golom Nikole Cuckića u 34. minutu, a strelci za pobednički tim bili su Vladimir Torbica u 44. i Goran Antonić u 54.
Spartak je prestigao OFK na 13. mestu Super lige. Klub iz Subotice ima 23 boda, koliko i OFK.
Povezana vest:  San Lorenco šampion Južne Amerike