kovac parobrod

Kornelije Kovač – koncert u klavir holu Arsena Dedića u Parobrodu, 15. marta

Tačno nedelju dana, preostalo je do prvog među jednakima, koncerta Kornelija Kovača u Parobrodu. Nova edicija nosi naslov, klasici rokenrola uz podnaslov POP JAZZ pijanisti u klavir holu Arsena Dedića u Parobrodu. Čast premijere pripada bardu Jugoslovenskog rokenrola Korneliju Bati Kovaču, svojevrsnom „našem Pol Makartniju – domaće scene“, ako je po, makar za nas, značaju njegovog profesionalnog portfolija.
Događaj tog 15. marta, kao deo naše privilegije, jeste taj dugo iščekivani, solistički i kamerni koncert za 100 gledalaca u intimi građanskog salona Parobroda i repertoarom od Korni grupe (Trla baba lan, Ivo Lola, Moja generacija…), preko Čolića (April u Beogradu, Ti si mi u krvi…) do Španije i naših dana. Bata i prijatelji i saradnici, predstavljaju se, pa već nakon njega Saša Lokner i drugi u LIVE ediciji istorije naše savremene muzike (od aprila do juna).
Bata Kovač, rođen je 1942., u Nišu, ali su za njegovu muzičku biografiju presudni Subotica i Sarajevo, period obrazovanja i Indeksa sa kojima je nastupao. Deo njegovog profesionalnog života je i internacionalna karijera u Britaniji i Španiji, pisao je i komponovao za najveće zvezde ex Yu popularne muzike, utemeljio muzičku porodicu iz koje potiču i njegove danas ne manje popularne kćerke. I na kraju Beograd, koji mu se ovim putem vraća, kao autoru možda najlepše pesme posvećene njemu.
Parobrod je do sada organizovao nekoliko različitih muzičkih programa: klasičnu scenu kroz ex katedra ekskluzivu Akademije muzičke umetnosti, džez klub DasBoot, Rock’n’Dorćoll i Amstel Unplugged i ova serija koncerata koju Kornelije otvara, na tom je i tragu drugačijeg.
Kompilacija koja će biti audio i video zabeležena i snimljena, biće svojevrsno kolo Srpske (muzičke) kulture, kao trajno nasleđe i dokument, ko su bili najznačajniji pijanisti i šta je predstavljao njihov omiljeni repertoar.
Ostala još samo trećina raspoloživih slobodnih ulaznica po jedinstvenoj ceni od 750 dinara. Informacije i rezervacije na 011/414 21 63.

Povezana vest:  Majstori gitare Kings of Strings u Sava centru