stefanek

Davor Štefanek osvojio srebrnu medalju na EP

Srpski reprezentativac u rvanju Davor Štefanek osvojio je danas srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rigi u konkurenciji do 66 kilograma.

-Na ovo takmičenje došao sam iz punog treninga, nisam tempirao formu za Rigu, jer je moj glavni cilj osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Imao sam teške rivale do finala, a u borbi za titulu Rus je zasluženo slavio – rekao je Štefanek.

Povezana vest:  IZABRANI NAJBOLJI U 2010, Svečano obeležen kraj godine

Štefanek je u finalu izgubio od Rusa Islam-Beka Albijeva, a prethodno je na putu do finala bio bolji od Mađara Kristijana Jagera, Kamrana Mamadova iz Azerbejdžana i Litvanca Edgarasa Venčkaitisa.

-Imao je ne tako vidljivu, ali vrlo bitnu podršku sudija. Bitno je da sam nastavio kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima, bio sam prvak sveta. Hvala svima na podršci, a ja ću Srbiji doneti odličje sa Olimpijskih igara posle 32 godine, sada sam više nego siguran u to – rekao je Štefanek.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE 2010 – GRČKO RIMSKI STIL, Medalje najboljima

Na Evropskom prvenstvu grčko-rimskim stilom u Rigi pored Štefaneka učestvuju još petorica srpskih takmičara – Kristijan Fris (do 59 kilograma), koji je zauzeo peto mesto, Aleksandar Maksimović (do 71 kilograma), Viktor Nemeš (do 75 kilograma), Petar Balo (do 85 kilograma) i Nemanja Pavlović (do 130 kilograma), koji je eliminisan u prvom kolu.