PLAKAT-MODNI

Sutra izložba mladih dizajnera u Parobrodu

U okviru projekata Umetnički trening 2015., održani su četvoromesečni, interdisciplinarni kursevi Grafičke kulture i Modnog dizajna, kroz koje je prošlo obuku oko 30 polaznika, i uz gostujuće predavače iz domena dizajna, brendinga i marketinga, najbolji su ostvarili predviđene rezlutate koje želimo predstaviti na njihovoj izložbi, 21. marta 2016. u Ustanovi kulture Parobrod, gde se istovremeno i odvijao program. Najuspešniji polaznici dobijaju Sertifikat, koji izdaje Gabriela Vasić, autorka projekta.

Polaznici kursa Grafička kultura, razvijali su ideje za dizajn novih, savremenih suvenirskih proizvoda kojim bi se brendirala Srbija kroz promociju kulturnog nasleđa, ali su radili na razvoju i marketingu sopstvenog brenda i autorskih projekata. Izradili su plakate, bedževe sa brending porukama i ilustracijama, keramičke figure, lampe, razglednice, sertifikate za kurseve ovog projekta, kataloge, grafička rešenja za Galeriju ALT, svoj logo, logo svog brenda, brendirali svoje autorske proizvode, vizit karte. Na izložbi će biti predstavljeni grafički i drugi radovi mladih dizajnera: Katarine Pejčić – graf.dizajner, Jovane Milovanović – graf. dizajner, fotograf, Aleksandra Ristića – dizajner enterijera i Ane Golubović – dizajner keramike, koja će pored grafičkih radova predstaviti i svoje keramičke proizvode.

Povezana vest:  Izabrana Miss Porto Karasa u okviru priprema Miss Srbije 2014.

Autorka i koordinatorka kursa i predavač: Gabriela Vasić. Gostujući predavači su bili: Sanja Jovović, grafički dizajner; Dragan Lončar, grafički dizajner, Marko Crnobrnja, vizuelni umetnik; Nataša Milović, magistar teatralogije; Miloš Sofronić, istoričar, Slavimir Stojanović, grafički dizajner.

Polaznici kursa Modnog dizajna, uspešno su ovladali crtežom modne figure, razvili svoje modne ilustracije sa autorskim kreacijama, izradili „mood boarad“, radili modne improvizacije u formi trodimenzionalnih kolaža na karton lutki u materijalu (tekstil, koža), i na trodimenzionalnoj lutki sa tekstilom, na osnovu čega su izradili svoje autorske skice ili dizajnerska rešenja. Njihova rešenja će biti prikazana u formi fotografije njihovih kreacija, dizajna, crteža, kolaža i atmosfere sa kursa.
Izlagači, mlade nade modnog dizajna i dizajna tekstila: Nataša Petruconić, Marija Đurović, Dijana Milićević i Jelena Manolcov.

Povezana vest:  "Monopol" slavi 80. rođendan

Autorka i koordinatorka kursa i predavač: Gabriela Vasić. Gostujući predavač: Vladimir Vulikić.

Više o projeku možete saznati na: www.artedu.info