Prica o hlebu 2

„Priča o hlebu“ u Delta Cityju

Dvodnevna manifestacija „Priča o hlebu“ biće održana predstojećeg vikenda, 26. i 27. marta, u atrijumu Delta Cityja, u okviru koje će biti predstavljeno kako pekarstvo postaje umetnost i celokupna priča o kulturi hleba, kao značajnom delu domaće kulturne baštine.

U toku manifestacije „Pekarska reprezentacija Srbije“ i članovi „Unije pekara Srbije“ predstaviće replike tradicionalnih vrsta hleba, urađenih po uzoru na radove i slike etnološkinje Violete Cvetanoske, kustoskinje Narodnog muzeja u Kraljevu i autorke izložbe „Priča o hlebu“.

Povezana vest:  Humanitarna akcija “Asovi za decu Zapadne Srbije” donela bolnici u Užicu novi ultrazvučni aparat

Izdvajamo iz programa:
Subota, 26.3, u 14 sati – Svečano otvaranje manifestacije u prisustvu predstavnika Ministarstva trgovine, Privredne komore Srbije i Unije pekara Srbije
Nedelja, 27.3, u 14 sati – pesnik Blagoje Rogač, član Srpske kraljevske akademije nauka, čitaće pesme o hlebu

Najbolji pekari Srbije tokom oba dana organizovaće zanimljive performanse za posetioce u okviru kojih će predstaviti kako od hleba mogu da nastanu modni komadi poput haljina, torbi i šešira. Ujedno, čitava manifestacija biće i uvertira za predstojeću „Pekarijadu“, nacionalno takmičenje pekara profesionalaca.

Povezana vest:  Završeno preuređenje najveće Idea prodavnice Idee Extra u Beogradu, na otvaranju druženje sa poznatim pevačem Sašom Kovačevićem (FOTO)

Pored izložbe i pekarskih radionica, tokom oba dana, od 10 do 22 sata, biće organizovana i degustacija pekarskih majstorija.