dc tower 20262

175 međunarodnih firmi u Beču u 2015. godini

Beč je za međunarodne firme sve atraktivniji i beleži sve veći rekord u doseljavanju novih firmi u Austriju. Četvrti put za redom glavni grad Austrije beleži porast broja doseljenih međunarodnih firmi.
U poređenju sa prethodnom godinom broj doseljenih firmi je porastao sa 159 na 175, što je povećanje od preko 10 odsto. Doseljena preduzeća Beču donose 1.450 radnih mesta i investicije od oko 630 miliona evra. U pogledu na zemlje iz kojih su došla preduzeća u 2015. godini, najviše ih je došlo iz Nemačke (49), zatim iz Mađarske (18) i Italije (14). Prema rečima direktora Bečke Privredne agencije, Gerharda Hircija, ove međunarodne firme u Beču dobijaju intenzivnu asistenciju, pomoć u stabilizaciji i razvijanju potencijala rasta u potpunosti, a kao primere navodi firme poput Beringer Ingelhajm, Lukoil, Henkel i Huavej.
U poređenju sa ostalim austrijskim pokrajinama Beč je privukao skoro pet puta više međunarodnih preduzeća od drugoplasirane Koruške, Zalcburga, Tirola i Donje Austrije, prema statistici austrijskog Ministarstva privrede. Prema rečima članice gradske vlade Beča zadužene za privredu, Renate Brauner, nove međunarodne firme su važne za Beč, jačaju celokupni region i merodavne su za uspeh cele Austrije kao privredne lokacije.

Povezana vest:  Doživite magične trenutke uz novu Fa Magic Oil liniju gelova za tuširanje

PHOTO: Eurocomm-PR/Mario Lang