warren-buffettPonuda za ručak sa Vorenom Bafetom dostigla 200.100 dolara

 

Do sada najveća ponuda u okviru godišnje humanitarne aukcije za ručak sa američkim milijarderom Vorenom Bafetom dostigla je 200.100 dolara (167.200 evra).

Sav prihod namenjen je Glajd fondaciji, dobrotvornoj organizaciji koja brine o siromašnima i beskućnicima, a pobednik i još sedmoro učesnika aukcije imaće pravo na ručak sa Vorenom Bafetom (79) i njegove mudre savete za investiranje.

Povezana vest:  Šta je #shineonme?

Bogatstvo koje je ovaj magnat stekao kroz svoju holding kompaniju Berkshire Hathaway, procenjuje se, prema časopisu Forbs, na 47 milijardi dolara.

Aukcija, koja je ove godine organizovana na sajtu iBej, zatvara se u petak uveče, a do utorka u 16 sati stigla je ukupno 31 ponuda.

Tokom deset prethodnih aukcija sakupljeno je 5,9 miliona dolara. Prošle godine jedna investiciona kompanija iz Toronta pobedila je na aukciji ponudom u iznosu od 1,6 miliona dolara.

Povezana vest:  Prvi JLL humanitarni teniski turnir u Beogradu, sakupljeno 1,671,000.00 RSD za projekat „Školica života – zajedno za detinjstvo"

Rekordnu ponudu u iznosu od 2,11 miliona dolara 2008. godine dao je bogati biznismen iz Hongkonga Džao Danjang.

Voren Bafet je obećao 2006. godine najveći deo svog bogatstva fondaciji Bil i Melinda Gejts i još četiri dobrotvorna društva, preneli su strani mediji.