plaza_ada_ciganlijaOtvaranje kupališne sezone na Adi sledeće nedelje

 

Iz uprave JP „Ada Ciganlija” saopštavaju da letnja kupališna sezona još uvek nije počela budući da srednja temperatura vode na Savskom jezeru nije dostigla 22 stepena, koliko je potrebno za zvanično otvaranje sezone. Trenutna temperatura vode iznosi oko 20 stepeni, što još uvek nije optimalna i bezbedna temperatura za kupanje. U JP „Ada Ciganlija” najavljuju da će, prema svim procenama, sezona početi 15. juna ukoliko se zadrže postojeći vremenski uslovi.

Povezana vest:  Obezbedite najbolje plodove za sledeću godinu

JP „Ada Ciganlija” apeluje na Beograđane da se uzdrže od kupanja u Savskom jezeru jer, bez obzira na visoku spoljnu temperaturu, zbog obilnih kiša i lošeg vremena u prethodnom periodu jezero još uvek nije dovoljno zagrejano. Visoke spoljne temperature vazduha mogu da prevare sugrađane, pa je tako proteklih dana bilo pojedinačnih slučajeva kada su posetioci želeli da se „rashlade” u jezeru, dovodeći sebe u opasnost. Službe bezbednosti JP „Ada Ciganlija” su sve neodgovorne građane sprečile da uđu u vodu, saopštavaju iz ovog javnog preduzeća.

Povezana vest:  Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Poseban problem u ovo doba godine predstavlja i neodgovorno ponašanje maturanata koji posle zvaničnog dela proslave mature uglavnom dolaze na Adu Ciganliju, gde pod dejstvom alkohola neretko ulaze u Savsko jezero. U cilju sprečavanja ovakvih incidenata, JP „Ada Ciganlija”, već drugu godinu zaredom, sprovela je po beogradskim srednjim školama kampanju „Zaplivaj sigurno”, kroz koju je prošlo više od 16.000 maturanata.

Povezana vest:  Humanitarno-prodajna izložba „Naš mali doprinos ima veliku vrednost" u Delta Cityju