DHL Top EmployerDHL Express ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja „Top Employer Global 2016” koju dodeljuje Institut „Top Employers” sa sedištem u Holandiji. Već drugu godinu za redom, divizija Express u okviru Grupe Deutsche Post DHL prepoznata je kao jedno od najboljih mesta za rad u čitavom svetu, a nagrada dobija na značaju kada se zna da je DHL Express jedina kompanija koja je ovo priznanje dobila i za svaki kontinent posebno.

Institut “Top Employers”  godišnje sprovodi istraživanja najboljih praksi u okviru ljudskih resursa u kompanijama širom sveta. Ključna područja koja se razmatraju su: razvoj liderstva, upravljanje performansama, rukovođenje karijerama zaposlenih, sistemi zarada i beneficija, planiranje zapošljavanja, strategija razvijanja talenata, integracija novih zaposlenih, učenje & razvoj kao i organizaciona kultura.

Povezana vest:  Ovo je najveća greška koju ljudi prave kad odluče da jedu zdravo

DHL Express je nagrađen kao „Top Employer” pojedinačno u 43 zemlje na svim kontinentima, više nego bilo koja od 151 organizacije koja je dobila ovo priznanje “Top Employer” Instituta. DHL Express je posebno visoke ocene dobio za strategiju razvijanja telenata, razvoja liderstva, rukovođenja performansama kao i programe učenja i razvoja zaposlenih.

Srećni smo da smo ponovo prepoznati kao „Top Employer Global“ koje dodeljuje „Top Employers“ Institut,“ izjavio je DHL Express CEO Ken Allen. „Sa preko 80,000 zaposlenih u više od 220 zemalja i teritorija širom sveta, postavljamo naše ljude u sam centar naše poslovne strategije. Upravo zahvaljujući našim posvećenim i predanim zaposlenima širom planete, DHL u poslednjih par godina kontinuirano ojačava svoju poziciju kao globalni lider u međunarodnoj ekspres industriji.“

Povezana vest:  Kompanija PepsiCo pokrenula inicijativu “Plus za planetu – promena počinje od tebe”

David Plink, CEO „Top Employers”  Instituta, istakao je da je ovaj Institut uspostavio  veoma ozbiljan i krajnje objektivan proces identifikovanja i sertifikovanja onih organizacija koje istinski obezbeđuju izuzetne uslove svojim zaposlenima i njihovom razvoju. „Čestitamo DHL Express-u na velikom uspehu, a posebno na njihovoj istrajnosti i jasnoj posvećenosti koja pokazuje  težnju da u svim zemljama sveta obezbeđuju izuzetnost u domenu ljudskih resursa„, zaključio je Plink.

Povezana vest:  SPEKTAKULARNI ŠOU CHIPPENDALES PONOVO U BEOGRADU 21. MARTA

Prateći standarde poslovanja kompanije na globalnom nivou, i DHL Express u Srbiji na lokalnom tržištu postiže značajne rezultate, te je 2012. i 2014. godine prepoznat kao „Najbolji poslodavac“ u kategoriji malih i srednjih preduzeća. Kako se i strategija kompanije bazira na razvijanju izuzetne motivacije zaposlenih, DHL Express u Srbiji različitim programima obezbeđuje visok nivo motivacije svojih zaposlenih koji su najzaslužniji za priznanje kojim je DHL Express Srbija proglašena za Kompaniju godine 2015. kao najbolji DHL Express u Evropi.