Proslava 35 godina pankaDuh Londona u Beogradu uz Beefeater džin

 

Devteog juna vam za obilazak Londona nije bila potrebna viza. Pitate se kako? Tog dana, prestonica panka i mode, kultnih promena i fenomena, preselila se u centar Beograda, u Knez Mihailovu ulicu!

 

U čast proslave 35 godina od nastanka pank muzike, 09. juna, Beefeater, jedini internacionalni džin koji se i dalje destiluje u Londonu, organizovao je događaj ”Zauvek London’’ koji je spojio dinamičnu energiju ovog autentičnog muzičkog pravca i jedinstvenost ukusa Beefeater džina.

 

U šetnji beogradskim Londonom mogli ste čuti zvuke klasičnih i modernih pank numera, razgledati Big Ben, ’’zvati’’ prijatelje iz crvene telefonske govornice, ili susresti čuvenog Beefeater-a, koji predstavlja čuvara londonske kule već 500 godina.

Povezana vest:  Moda ne zna za predrasude

 

Atmosfera ispred galerije Progres, kao vremenskom kapsulom, vratila nas je u London sedamdesetih godina prošlog veka.

 

Pank hosteseVodiči kroz jedinstvenu Beefeater londonsku avanturu ovom prilikom bili su čuveni  Master Distiller Dezmond Pejn kao i Beefeater Brend Ambasador i poznati  londonski koktel majstor, Tim Stouns, koji su proveli goste kroz burnu istoriju džina i uputili u tajne pravljenja najboljih Beefeater koktela.

 

Beefeater je jedini internacionalno prepoznatljiv džin koji se još uvek proizvodi u Londonu, a njegov inovativni ukus, spojen sa dugom istorijom i nasleđem idealno reflektuje stil engleske prestonice. Jedinstveni proces natapanja kore od limuna, Sevilja pomorandže, celih bobica kleke, koje se kupuju uglavnom sa naših prostora Srbije i Makedonije, semena anđelike i korijandera, badema i drugih bilja 24 sata pre destilacije, kako bi se maksimizirao ukus ekstrakata i povećala kompleksnost, rezultira u jasnoj, osvežavajućoj i skladnoj aromi.

Povezana vest:  Plazma novogodišnja čestitka

 

Beefeater stiže iz keningtonske destilerije u Londonu i najprodavaniji je premijum džin na svetu. Ukupna prodaja iznosi više od 2,3 miliona 9-to litarskih kartona u preko 100 zemalja sveta*.

 

Inspirisan time što je tvorac Beefeater-a Dzejms Borou bio istaknuti trgovac čajem, Dezmond Pejn je kreirao novi super premijum džin Beefeater 24. Kreiran od strane najiskusnijeg Master Distillera za džin na svetu, Beefeater 24 pravi se od 12 ručno biranih biljaka, koje dolaze sa svih krajeva sveta. Ručno pripremljen grejpfrut i kora pomorandže iz Sevilje pružaju svežu notu japanskim i kineskim aromatičnim čajevima.

Povezana vest:  Objavljene nominacije za "Pipls čois" nagrade, serija “Glee” i film “Hari Poter i Relikvije smrti 2” sa najviše nominacija

 

London je grad kultnih pokreta i fenomena, i kolevka je pank  pravca koji je napravio revoluciju u muzičkom svetu. Pored toga, on predstavlja  i mesto na kome se od davnina pa do današnjih dana proizvodi Beefeater. Upravo iz ovih razloga, jedinstveni tradicionalno urbani duh ovog grada, bar na trenutak,  zaživeo je na ulicama Beograda.