Bafe-press-poster40 mladih umetnika i dizajnera iz šest zemalja regiona predstaviće svoje radove na osmom po redu BAFE-u (Belgrade Art Fashion event) koji će se održati od 7. do 9. juna u beogradskom Studentskom kulturnom centru pod sloganom “Building connections”. Program obuhvata tri  dana modnih dešavanja kako bi se omogućila promocija mladih umetnika iz Srbije i regiona a neki od  dizajnera će imati svoje prve samostalne revije.

Povezana vest:  TELENOR HIPERNET - nova usluga na tržištu Srbije

Osmi po redu BAFE 7. juna će u 20h otvoriti hrvatski dvojac iz Zagreba, Me and the Machine kolekcijom NEOnation.  Prvog dana beogradskoj publici predstaviće se još 14 mladih dizajnera.

Drugi dan BAFE –a otvara revija „Moulin Rouge”  dizajnera Dominik Gilberta, a zatvara body art performans Tatjane Vučinić i Maje Marić koji nastupaju pod brendom Hromo dinamika.

Poslednjeg dana, 9. juna svoje kreacije i radove pokazaće još 11 mladih dizajnera iz Srbije, Makedonije i Slovenije. VIII  BAFE zatvaraju Stefan Koković svojom prvom revijom  koji je odranije poznat Bafe publici od kada se predstavio kao fotograf kao i Marina Micanović koja dolazi sa njujorškog Fashion week-a.

Povezana vest:  Viktorija Bekam planira porođaj za Dan nezavisnosti

Balkan Art Fashion Event“ je alternativna modna manifestacija, koja se održava četvrtu godinu zaredom, dva puta godišnje u proleće i jesen.  Nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici.

Posebna pažnja posvećuje se pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Povezana vest:  Hajdi Klum producent rijaliti serije o deci