Povodom Svetskog dana okeana, adidas i organizacija „Parley for the Oceans“ predstavljaju limitirano izdanje legendarne adidas x Parley trkačke patike. Ovo je prva patika napravljena inovativnom tehnologijom za izradu proizvoda visokih performansi koja koristi recikliranu plastiku iz okeana.

Gornjište patike je napravljeno od Parley Ocean Plastic® materijala koji je prikupljen u priobalnim oblastima Maldiva, kao i iz ilegalno postavljenih ribarskih mreža koje je pronašla partnerska organizacija „Sea Shepherd“. Patika je napravljena najinovativnijom adidas proizvodnom metodom: adidas Tailored Fibre tehnologijom, revolucionarnom, proizvodnom tehnikom koja omogućava jedinstveni dizajn obuće koji se prilagođava individualnim potrebama svakog sportiste.

Svetski poznata fudbalska legenda i menadžer Real Madrida, Zinedin Zidan, pridružio se pokretu i ovom prilikom izjavio: „Ovo je vrlo inspirativno partnerstvo. Ono što adidas i Parley rade je zadivljujuće – pretvaraju otpad u trkačke patike, pokazujući da čak i stvari koje štete planeti mogu biti iskorišćene da se stvori nešto posebno.“

Povezana vest:  Poznati u kampanji za zdrav život

Počevši od 8. juna, Svetskog dana okena, pa sve do kraja jula 2016. ljudi će širom sveta moći da osvoje jedan od 50 dostupnih pari ovih patika učešćem u Instragram takmičenju. Treba da kreiraju video i pokažu kako izbegavaju upotrebu plastičnih proizvoda i na taj način podrže Parley-jev Ocean Plastic Program. Sva pravila kao i zemlje gde će takmičenje biti održano biće objavljeni na društvenim mrežama adidasa i Parleya.

Povezana vest:  adidas Originals nagrađen sa dva zlatna i dva bronzana Lava

„Ove adidas x Parley trkačke patike su već legendarne. To su patike za one koji menjaju igru. Jedva čekamo da čujemo priče onih koji će ustati, ponuditi kreativna rešenja, preuzeti akciju i koji će nam se pridružiti na putovanju ka čistijim okeanima.“, rekao je Eric Liedtke, član Izvršnog odbora adidas Group odgovoran za globalne brendove.

Sa ciljem da razvija i podržava nove tehnologije, tokom prošle godine adidas i „Parley for the Oceans“ su radili na tome da plastiku iz okena pretvore u tehnički materijal koji može da se koristi za izradu proizvoda. Ova patika prva je u seriji proizvoda koje adidas proizvodi koristeći Parley Ocean Plastic® materijal.

Povezana vest:  Maple Bear Cee i Vantage Capital se udružili zbog €100 miliona vrednog investicionog programa radi širenja mreže franšiznih škola u Centralnoj i Istočnoj Evropi

„Toliko toga se dešavalo iza kulisa nakon što smo uspostavili partnerstvo sa adidasom. Stvaramo nove standarde, nove materijale i tehnologije koje se znatno razlikuju od onih koje se koriste u sportskoj industriji. Izazov se nastavlja, ali smo dosegli prvu stepenicu. Sada možemo da zamenimo novu plastiku recikliranom morskom plastikom – Parley Ocean Plastic®. Uz pomoć nje stvaramo obuću i opremu i spremni smo da podignemo standarde.“, rekao je osnivač „Parley for the Oceans“ organizacije, Cyrill Gutsch.

U drugoj polovini 2016., jedna od najvećih adidas franšiza koristiće Parley Ocean Plastic® za prvu komercijalnu obuću predstavljenu u saradnji adidasa i „Parley for the Oceans“.