Album „Familija“ objavljen u aprilu već nagrađen za dijamantsko izdanje. Publika u Puli prva će uživati u zajedničkom koncertu kojim će promovisati album.

Prvi zajednički koncert kojim će Oliver Dragojević i Zlatan Stipišić Gibonni promovisati zajednički album „Familija“ održaće 27. avgusta u pulskoj Areni. O tome šta sve očekuje publiku na koncertu novinarima su danas govorili Oliver i Gibonni, ali i pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktorArheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Album „Familija“ je objavljen u aprilu, a u nešto više od mesec dana prodajni rezultat je izvanredan pa je direktor izdavačke kuće Aquarius records, Boris Horvat na samom početku čestitao Oliveru i Gibonniju te im uručio nagradu Hrvatske muzičke unije za dijamantsko izdanje albuma „Familija“.  Oliver i Gibonni imali su brojne muzičke saradnje i međusobna gostovanja na koncertima zbog čega je publika uverena da su održali mnogo zajedničkih koncerata, no, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, imali su dosada dva takva koncerta – 1994. godine u Zagrebu na maksimirskom stadionu te 2007. godine upravo u pulskoj Areni. Posebnost koncerta 27. avgusta je i u tome što će taj zajednički koncert biti prilika za prvu koncertnu promociju njihovog jedinog zajedničkog albuma „Familija“.

Povezana vest:  Nova pesma Edvina Kolinsa

Sve pesme na albumu napisao je Gibo, a album je nastajao malo na Korčuli, malo u Splitu, tokom dve godine druženja, dugih razgovora i puno muzike, kazao je Oliver Dragojević te dodao da je album i dobio ime „Familija“ jer ga doživljavaju kao neku svojevrsnu porodičnu saradnju.  Puno smo toga prošli zajedno, puno smo rečenica izmenili u životu, dugo smo planirali da ćemo nešto zajednički napraviti, ali tek smo u poslednje dve godine uspeli uloviti vreme i emocije za album koji je, što je najvažnije, izvrsno primljen od publike.

Povezana vest:  MTV EXPRESS - LIRA VEGA

Numere s albuma već su dobro poznate publici koja je već u prvim danima prodaje ulaznica za koncert u Puli potvrdila da se zajednička saradnja dvojice nagrađivanih s nestrpljenjem iščekuje u koncertnoj verziji.  Karte su u prodaji online putem www.eventim.hr, kao i na svim prodajnim mestima Eventima, a u ovih desetak dana  koliko su dostupne publici, već je rasprodata gotovo polovina Arene.

Gibonni i Oliver vidno su zadovoljni tim podacima i poručuju svima koji će na koncert doći da ih čekaju ne samo numere s albuma „Familija“ već i numere kojima su obeležili živote svoje brojne publike.

Posebno podršku koncertu dao je i gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić koji je podsetio na činjenicu da je koncert koji su Giboni i Oliver imali u pulskoj Areni 2007. godine privukao publiku ne samo iz Hrvatske nego i iz čitavog regiona. „Za Pulu je vrlo važno da se istakne i kao koncertna destinacija, da privučemo nove goste i kroz koncerte koji se organizuju u našem gradu. Koncert koji će upriličiti Oliver i Gibonni zasigurno je upravo takav događaj za koji se, kako smo i čuli, publika priprema s velikim iščekivanjem“, poručio je Miletić i zahvalio muzičarima na tome što će pulski koncert biti prvi na kojem će promovisati svoj zajednički album.

Povezana vest:  Svift poklonila karte za svoj koncert školi za gluve

Direktor Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo izrazio je zadovoljstvo zbog koncerta koji će se održati u Areni, jednom od najlepših prostora za velike koncertne spektakle.

Karte za koncert potražite online putem www.eventim.hr i na svim prodajnim mestima Eventima.

 

Kategorije ulaznica:

parter/stajanje: 150 kn

tribina/sedenje: 180 kn

fan pit: 210 kn