Investicioni fond South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) investira u City Expert, start-up kompaniju koja uspešno uvodi inovacije na tržištu nekretnina. Prva runda ulaganja iznosi 700,000 evra.

Kompanija City Expert se prošle godine uspešno probila u sektoru nekretnina u Srbiji, uvodeći tehnološke inovacije koje su direktno pogodovale krajnjim korisnicima. Kako je ubrzano dobijala podršku javnosti, kompanija je nastavila da se razvija i privukla je pažnju Investicionog fonda South Central Ventures. South Central Ventures je najveći investicioni fond u Srbiji koji investira 40 miliona evra u tehnološke kompanije na Balkanu. Pošto su prepoznali potencijal kompanije City Expert i njen svež pristup u industriji koja stagnira, South Central Ventures investira 700,000 evra u rast i razvoj ove kompanije. Ovo je najveća VC investicija u Srbiji do sada. Investicija će obezbediti i uvođenje naprednijih tehnoloških karakteristika koje će dodatno ići u korist klijenata.

Povezana vest:  Fashion Company slavi 30. godišnjicu uz 30% popusta u svim prodavnicama i online

“Kompanija je počela kao start-up i još uvek jeste start-up, bez obzira na veliki poslovni uspeh koji je postigla za manje od dve godine poslovanja. Fokus kompanije je na razvoju novih tehnologija, koje će olakšati svima koji su u procesu izdavanja ili kupovine nekretnina kao i na širenju poslovanja na druge svetske metropole. Prvobitno smo kao osnivači imali viziju da ćemo se sami razvijati i finansirati dalju ekspanziju iz prihoda kompanije. Međutim, kako smo za kratko vreme postigli velike rezultate postali smo zanimljivi investitorima. Investicioni fond South Central Ventures je prepoznao naš potencijal i odlučili su da investiraju kako bi podržali brži razvoj naše kompanije. Brži napredak i proširenje kompanije su deo naše vizije i zahvalni smo na mogućnosti da sarađujemo sa fondom South Central Ventures na putu ka ostvarivanju naše globalne vizije.“ – izjavio je Igor Jović, suosnivač kompanije City Expert.

Povezana vest:  Micelarni čistači – ultranežni, a ultradelotvorni

Kompaniju City Expert osnovali su 2015. godine šestorica mladih stručnjaka, Igor Jović, Milan Todorović, Stefan Stojanović, Boris Prpić, Darko Luković i Darko Krsmanović koji su uspeli da dostignu cifru od 35,000 lojalnih klijenata i  900,000 korisnika web sajta za manje od godinu dana. Poverenje koje im vlasnici nekretnina ukazuju kao i zadovoljstvo klijenata, motivišu ovaj tim da se još više posveti svom poslu, da premaši očekivanja klijenata, da opravda ukazano poverenje, kao i da nastavi da pomera granice na tržištu nekretnina.

Povezana vest:  Beogradski maraton latino plesova 27. avgusta

South Central Ventures:

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) je Fond koji raspolaže sa 40 miliona evra namenjenih start-up, malim i srednjim tehnološkim kompanijama sa prostora Zapadnog Balkana. Investitori u Fondu su razni, od međunarodnih finansijskih institucija, kao što su EIF, EBRD i KfW, pa sve do regionalnih korporacija, samostalnih investitora i regionalnih vlasti. ENIF ima za cilj da podrži start-up sistem u regionu i da pomogne osnivačima da se odvaže da svoje kompanije odvedu na globalna tržišta.