Kompanija Vip mobile dodelila je priznanje „Zlatni Ekomotivator“  osnovnoj školi „Rade Dodić“ iz Milutovca za osvojeno prvo mesto tokom učešća u projektu Vip Ekomotivacija u okviru međunarodnog programa Eko-škole. Učenici su tokom protekle školske godine obeležili više od 20 eko-dana organizujući brojne aktivnosti poput izložbe zdrave hrane, pokretanja akcije prikupljanja plastične ambalaže, snimanja filma pod nazivom „Moć vode“ na temu zdrave pijaće vode, organizovanja akcije čišćenja školskog parka, sađenja sadnica crvenolistnog brzorastućeg hrasta i bašte sa začinskim i lekovitim biljem i pravljenja hranilice za vrapce. Školarci iz Milutovca su svoja iskustva i ideje razmenjivali sa drugim školama i davali predloge za zajedničke akcije u sledećoj školskoj godini, čime su pokazali koliko je važno da čuvamo okolinu u kojoj živimo.

Povezana vest:  Nestlé sladoledi organizovali na Adi fotografisanje najvećeg selfija na Balkanu

Da mladi u Srbiji prepoznaju značaj ekologije i zaštite životne sredine pokazuje i činjenica da se više od 40 obrazovno-vaspitnih ustanova širom zemlje borilo za titulu „Ekomotivatora”. Konkurencija je bila velika, a zadatak nimalo lak, jer je vrsta i broj izabranih aktivnosti, kao i broj ekomotivisanih učenika bio kriterijum za osvajanje glavne nagrade. Priznanje „Srebrni Ekomotivator“ pripalo je osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Pirota, a „Bronzani Ekomotivator“ osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine, čiji su školarci svakodnevno nudili rešenja kako da naša planeta bude kvalitetnije mesto za život. Za trud i angažovanje u projektu Vip Ekomotivacija, kompanija Vip mobile je dodelila vredne nagrade školama.

Povezana vest:  Odlična berba u „Tikvešu” obećava vrhunska vina iz ove godine

Međunarodni program „Eko-škole“ u Srbiji sprovodi strukovno udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“, a podržava kompanija Vip mobile u okviru svog dugogodišnjeg projekta „Vip ekomotivacija“. Ovaj projekat ima za cilj da deci i mladima od predškolskog do visokoškolskog uzrasta širom Srbije omogući da razviju i jačaju svest o značaju očuvanja životne sredine kroz učešće u različitim aktivnostima poput obeležavanja značajnih eko-datuma, organizacije predavanja i radionica o potrebi očuvanja životne sredine, učešća u eko-kvizu, uređenja školskog dvorišta i izgradnje eko-bašti. U toku školske godine koja je upravo završena, škole su učestvovale u brojnim aktivnostima i sakupljale poene, što je najboljima donelo vredne nagrade, kao i tutule „Ekomotivatora”.

Povezana vest:  Zaposleni generacije Z i milenijalci menaju radno mesto kakvo poznajemo