kartingom protiv raka, pressKARTINGOM PROTIV RAKA

Vožnja vredna života

 

NURDOR, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, Sportski auto karting savez Srbije i Karting klub „Bibikart“, u okviru državnog šampionata Srbije u kartingu, organizuju akciju KARTINGOM PROTIV RAKA sa ciljem da se prikupljaju novčana sredstva za realizaciju projekta Roditeljske kuće rekonstrukcijom zgrade ’Doktorova kula’, koja je namenjena smeštaju roditelja i dece obolele od raka iz unutrašnjosti tokom lečenja u Beogradu. Na konferenciji su govorili Tomislav Đorđević, predsednik opštine Savski venac, Dragan Bokčić, Karting klub „Bibikart“, Žana Korolija, član UO NURDOR-a i Vladimir Radulović, član NURDOR-a.

Humanitarni spektakl će se održati u nedelju 4. jula, na kartodromu Ada Huja u Beogradu, od 10.00 do 17.00 časova, a u revijalnom delu od 12.30 do 14.00 časova, predviđeno je da učestvuju poznate ličnosti i deca izlečena od raka. U okviru Nacionalnog karting šampionata Srbije učestvuju deca od 7 do 15 godina, podeljena u tri kategorije: mini I, mini II i ICA junior. Cela akcija ima humanitarno obeležje. Tokom celog dana, do kartodroma saobraćaće tri autobuske linije, koje polaze od Trga Republike (32E, svakih 30 minuta), Vukovog spomenika (32, svakih 13 minuta) i Omladinskog stadiona (202, svakih 30 minuta). Posetioci će na licu mesta imati priliku da kupe majice i kape iz reklamnog asortimana pripremljenog specijalno za ovu priliku. Cena ulaznice je 100,00 dinara za decu i odrasle.

Povezana vest:  “Nevidljivi ” u Delta Cityju

karting deca_2-Događaj smo zamislili kao celodnevnu zabavu za sve naše sugrađane. Želimo da ih pozovemo da dođu na Adu Huju 4. jula, da se lepo zabave i provedu, nauče i probaju nešto novo, imaju priliku da se druže sa poznatima i svojim idolima, a kupljenom ulaznicom daju svoj doprinos i ulepšaju, olakšaju život deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima. Svim zainteresovanim firmama koje žele da se priključe našoj akciji nudimo da postave svoje promo punktove na kojima mogu da organizuju svoje promotivne aktivnosti, prodaju svoje proizvode, nude degustaciju ili dele promo materijal. Za sve potencijalne sponzore pripremljeni su sponzorski paketi. Posebnu zahvalnost želimo da izrazimo donatorima i medijima koji nas podržavaju u ovoj kampanji i bez čije pomoći ova kampanja ne bi mogla biti realizaovana o ovom obimu – štamparijama Publikum i DPC, oglašivačima AlmaQuattro i Maselu, radio Beogradu, RTV Studio B i B92 – rekla je Žana Korolija, član UO NURDOR-a.

Povezana vest:  Berluskoni radi na albumu ljubavnih pesama

-Želja nam je da ovom akcijom skrenemo značajnu pažnju javnosti na tegobe dece obolele od raka i pomognemo u podizanju društvene svesti, a time i poboljšanju uslova lečenja, što predstavlja našu osnovnu misiju. Takođe, ovom prilikom želimo da pozovemo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i pomognu u realizaciji projekta rekonstrukcije Roditeljske kuće ‘Doktorova kula’.! – izjavio je Vladimir Radulović, roditelj obolelog dečaka i član NURDOR-a.

Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, RZZO, Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije, gradskog sekretarijata za zdravlje, gradskog sekretarijata za saobraćaj i veze, gradskog sekretarijata za dečju zaštitu i opštine Savski Venac.

Povezana vest:  Otvoren novi Legend concept store (FOTO)

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka je neprofitna, nestranačka, nevladina organizacija čiji su osnivači roditelji izlečene i preminule dece, medicinsko osoblje sa hemato-onkoloških odeljenja i volonteri koji su prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljima dece obolele od raka. Nacionalno udruženje je počelo sa radom 2004 god. i okuplja roditelje i prijatelje dece iz cele Srbije. Osnovni cilj organizacije je podrška porodicama dece obolele od raka sa ciljem da se obezbedi visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije obolele i izlečene dece. NURDOR je član je Internacionalne konfederacije udruženja roditelja dece obolele od raka – ICCCPO (International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations) www.icccpo.org koja blisko sarađuje sa Svetskim društvom pedijatrijske onkologije, SIOP (International Society of Paedriatic Oncology) www.siop.nl.