Botanička bašta u Beogradu bila je oaza za preko 80 ljubitelja joge koji su u okviru drugog Reebok „X-CHALLENGE“ treninga pokazali da su nekada naizgled najlakše vežbe ipak najteže, ali da snaga uma i upornost mogu učiniti da se postane bolja verzija sebe.

Junsko popodne posvećeno meditaciji i postizanju unutrašnjeg mira počelo je motivacionim govorom Nataše Vukoje, nekadašnje košarkašice, a danas trenera za lični razvoj. Svojom Be More Human pričom o stalnom napretku, izazovima na početku karijere i neprestanom takmičenju sa drugima, ali i sa samom sobom, dodatno je inspirisala sve zaljubljenike u jogu da daju svoj maksimum i tokom časa Kundalini joge koji je potom usledio. Vežbe disanja, setovi vežbi tzv. „krije“ posvećene različitim delovima tela i pozitivna energija pomogli su vežbačima da ispitaju svoje granice izdržljivosti i na pravi način odgovore izazovu u trenucima kada se njihovi um i telo bore.

Povezana vest:  Swarovski Charms u Delta Cityju

Nešto drugačije izazove doneo je drugi deo treninga posvećen kombinaciji Hata joge, Joga terapije, Vinjase i Transformacione joge, koji je vodila instruktorka Nina Lazić. Kiša koja je u jednom trenutku počela da pada nije omela prisutne, a mirisi i zvuci prirode učinili su kompletan doživljaj nestvarnim. Nina je sve prisutne u predivnom ambijentu Botaničke bašte vodila do duboke relaksacije kroz različite „asane“ (poze), koje su svi uspešno savladali i tako pokazali da odustajanje nije opcija.

Povezana vest:  Kako je pandemija uticala na mentalno zdravlje mladih

Kao deo Be More Human kampanje Reebok je pripremio nove izazove, a 25. juna u 19h u Bitef Art Cafe-u biće organizovan dance izazov. Učešće je besplatno, a prijavljivanje moguće putem linka http://www.reebok.rs/clanci/x-challenge-trening-dance/