U sredu, 22. juna 2016, prvi srpski gospel hor – Merry Gospel Choir održaće svoj dugo očekivani koncert u Beogradu! Ovo je jedinstvena prilika za sve ljubitelje gospel muzike da čuju repertoar Merry Gospel hora i prepustite se neodoljivoj harizmi izvornog crnačkog gospela koji izvode članovi  hora, uz vokalne soliste koji će učiniti da se na kratko osetite kao da ste u Bruklinu, Njujorku ili nekoj drugoj pretsonici crnačke duhovne muzike. Na repertoaru će se naći neke od najčuvenijih gospel numera u izvođenju članova Merry Gospel hora i vokalnih solista u pratnji benda, a posebna poslastica za publiku biće i autorska numera hora „Merry come home“.

Povezana vest:  Posle J.Lo, Pitbul snimio pesmu i spot sa Markom Entonijem za pesmu “Rain over me”

Merry Gospel Hor je prvi srpski gospel hor osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Kuburić-Borović. Od samog početka svog rada hor bazira svoj repertoar na delima crnačke duhovne i gospel muzike kao i autorskim pesmama istog žanra mladih kompozitora i pevača. Hor broji oko trideset aktivnih članova, a originalna postavka bila je internacionalna, budući da su ga činili pevači i ljubitelji gospela iz svih delova sveta – od Engleske, Amerike, Australije, Nemačke, Austrije, Slovenije i Portugala, sve do Makedonije, Hrvatske i različitih područja Srbije. Danas je sedište hora u Beogradu gde se i odvijaju redovne probe. Solisti hora su članovi samog ansambla, a Merry Gospel Hor na nastupima prati bend koji čine klavir, orgulje, gitara, kontrabas i bubanj u izvedbi profesionalnih muzičara.

Povezana vest:  JESENJI ORKESTAR I BEND LJUBIČICE PREDSTAVLJAJU SPOT ZA NUMERU „GODINE U VETRU"

Tokom 15 godina postojanja, Merry Gospel Hor nastupao je na brojnim festivalima duhovne muzike u zemlji i inostranstvu među kojima su Somborske Muzičke svečanosti, više celovečernjih koncerata na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, Osorski muzički festival u Hrvatskoj, Festival duhovne muzike u Austriji, Letnje muzičke svečanosti u Kraljevu, Vreva festival u Beogradu, horski festival Slobodan Bursać u Zrenjaninu i solistički koncerti širom Srbije kao i u Jevremovoj Ulici susreta i na platou ispred Skupštine grada Beograda. Pored toga, hor beleži i učešće na velikom broju pozorišnih predstava i humanitarnih manifestacija, gostovanja na albumima eminentnih muzičara, izložbama, naučnim skupovima i interdisciplinarnim projektima kao i saradnju sa muzejima grada Beograda, Muzičkom Omladinom Beograda i gostovanja na Radio Beogradu.

Povezana vest:  ŽELJKO JOKSIMOVIĆ 1. DECEMBRA ODRŽAĆE KONCERT „DVA SVETA“ U BEOGRADU

Ovaj jedinstveni srpski hor je do sada objavio tri DVD izdanja svojih nastupa u Kolarčevoj zadužbini „Merry Gospel Hor – Live“ (2006, 2008 i 2010) kao i audio CD sa brojnim numerama svog repertoara i odabranim autorskim pesmama.