Evrovizija-Srbija 2015

Izabran dva neafirmisani kandidat za „Evrosong 2015″

U specijalnom izdanju emisije „Nedeljno popodne“ koje je bilo posvećeno izboru neafirmisanog talenta za jednog od kandidata za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2015.godine u Beču, pobedile su dve takmičarke, Danica Krstić i Goga Stanić.
U veoma kvalitetnom i zanimljivom izboru za mesto koje vodi na finalni izbor u februaru, Vladimir Graić i njegov tim odlučili su da, umesto jednog, u finalno veče pošalju dva neafirmisana kandidata.

Redosled kandidata:

1. Milena Milivojević – „She will be loved“ (Maroon 5)
2. Goga Stanić – „A i ti me iznevjeri“ (Bijelo dugme)
3. Marija Lazić – „Locked out of heaven“ (Bruno Mars)
4. Dragan Sarić i Željko Sarić – „Lagala nas mala“ (Toše Proeski i Toni Cetinski)
5. Milica Dejanović – „When love takes over“ (David Guetta feat. KellyRowland)
6. Ivana Milojević – „Kao da me nema tu“ (Vanna)
7. Anastasija Knežević i Varja Topalović – „Stronger“ (Kelly Clarkson“)
8. Jelena Milošev – „Čuvaj moje srce“ (Aleksandra Radović)
9. Petar Bošković i Nemanja Antonić – „Uptown funk“ (Bruno Mars feat. Mark Ronson)
10. Danica Krstić – „Bol do ludila“ (Marija Šerifović)

Povezana vest:  Behind the Music – Ice Cube, petak, 6. april u 19:20

-Moj stručni tim i ja bili smo jednoglasni u odluci da pružimo šansu dvema mladim osobama da u finalnom izboru pokažu talenat koji smo i danas čuli“, rekao je Graić. „Izbor je bio veoma težak. Svi takmičari koji su do ovde došli neosporni su talenti i njihov kvalitet pevanja se ne dovodi u pitanje. Osim glasovnih kvaliteta, u obzir smo uzeli i ostale kvalitete koji su neophodni da bi jedan izvođač dostojno predstavljao našu zemlju na Pesmi Evrovizije – dodao je kompozitor pesme koja će nas ove godine predstavljati u Austriji.
Nakon završenih audicija u šest gradova Srbije – Nišu, Zaječaru, Kragujevcu, Užicu, Novom Sadu i Beogradu, Graić i njegov tim odlučili su da u specijanu emisiju pozovu 13 kandidata. Gledaoci su imali priliku da čuju 10 numera, od kojih su tri bile dueti.
U revijalnom delu emisije nastupile su i nekadašnje predstavnice Srbije na Pesmi Evrovizije, Mirna Radulović i Nevena Božović, koja nas je predstavljala i na Dečjem Evrosongu i osvojila sjajno treće mesto, otpevala je pobedničku kompoziciju Pesme Evrovizije 2007. godine Molitva, koju je komponovao upravo Vladimir Graić. Gledaoci su mogli da uživaju i u sjajnoj izvedbi Mirne Radulović, koja je otpevala ovogodišnju evrovizijsku pobedničku pesmu Končite Vurst Rise like a Phoenix.
Finalni izbor predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2015. godine u Beču održaće se februaru, uživo na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Povezana vest:  Letu Štuke ovog petka prvi put u Zemunu